Kalendārs:

Novembris

Interprof (rehabilitācijas) projekta noslēguma konference

Kad:

08.11.2019 09:00 līdz 17:00

Kur:

Liepājas Universitāte, Liepāja, LV-3401, Latvija (Karte)

Apraksts:

LIEPĀJAS UNIVERSITĀTĒ NOTIKS INTERREG V-A LATVIJAS-LIETUVAS
PĀRROBEŽU SADARBĪBAS PROGRAMMAS 2014.-2020. GADAM PROFESIONĀLĀS
TĀLĀKIZGLĪTĪBAS PROGRAMMAS KOPĪGA UN STARPDISCIPLINĀRA
MŪŽIZGLĪTĪBAS PROGRAMMA JOMAS PROFESIONĀĻIEM DARBĀ AR
NEIROSENSORIEM UN KUSTĪBU TRAUCĒJUMIEM (INTERPROF) / JOINT AND
INTERDISCIPLINARY LONG LIFE LEARNING TRAINING FOR PROFESSIONALS WORKING
WITH NEURO SENSORIMOTOR DISORDERS (INTERPROF) NR. LII-352 NOSLĒGUMA
KONFERENCE

LIEPĀJAS UNIVERSITĀTES AKTU ZĀLĒ, LIELĀ IELA 14, 4. STĀVĀ
Dalībnieku reģistrēšanās semināram sākot no plkst. 9:00
Dalībnieki: rehabilitācijas speciālisti no Šauļu un Kurzemes reģiona


Jauno mediju mākslas starptautiska digitālās mākslas izstāde “Plastiskā daba”

Kad:

08.11.2019 16:00 līdz 19:00

Kur:

Liepājas Universitāte, Liepāja, LV-3401, Latvija (Karte)

Apraksts:

Ikgadējā starptautiskā jauno mediju mākslas festivāla UPDATE / ATJAUNINĀJUMS (04.11. – 08.11.) ietvaros Liepājā 8. novembrī tiks atklāta starptautiska izstāde “Plastiskā daba”, pulcējot 16 mediju mākslinieku darbus no Latvijas, Lietuvas, Vācijas un Nīderlandes. Fotogrāfijās, video, animācijā, virtuālajā realitātē un imersīvās skaņu telpās mākslinieki pētījuši cilvēka, dabas un tehnoloģiju mijiedarbību – liekot pārvērtēt dabisko cilvēkā un cilvēcisko dabā.

Multimediju māksliniece Zanda Puče savā foto un video darbu sērijā “Medības” izzina šo cilvēka piekopto dabas kontroles mehānismu un mednieka instinktu mūsdienās. Lietuviešu arhitekte Aiste Ambrazevičute (Aistė Ambrazevičiūtė) savā radošajā darbībā veido imagināras kartes, atainojot pilsētvidē atrodamus augu motīvus, kas urbānas vides iemītniekam tomēr atklāj šķietami svešas un nepazīstamas ainas. Savukārt jauno mediju mākslinieki Gustavs Lociks un Andrejs Poikāns skatītājam atklāj vizuālas un skaņu ainavas, kas veidotas sadarbībā ar mašīnmācīšanās algoritmiem, reflektējot par vides konstrukcijām mākslīgā intelekta laikmetā.

Izstādes atklāšanā ar miksētās realitātes performanci “Savienotās realitātes” uzstāsies mākslinieku grupa no Vācijas – viņi izstrādājuši virtuālās realitātes sistēmu, kas pārbauda lietotāja smadzeņu plasticitāti, liekot pasauli ieraudzīt no līdzcilvēka skatpunkta. Tikai sadarbojoties viens ar otru, Savienotās realitātes lietotāji var sasniegt savu mērķi.

Izstāde būs atvērta no 8. līdz 24. novembrim Zivju ielā 3 (blakus galerijai “Romas dārzs”)

Ieeja bez maksas.

Darba laiki:
Otrdien – Piektdien plkst. 16.00 – 19.00
Sestdien, Svētdien plkst. 11.00 – 16.00
Pirmdienās slēgts

Mākslinieki: Denijs Plogers (Dani Ploeger, NL), Nids Kaņušs (Nidas Kaniušas, LT), Štefija Lindnere (Steffi Lindner, DE) un Ludmila Milanova (Lyoudmila Milanova, DE), Seongmins Juks (Seongmin Yuk, KR/DE), Georgs Gedevanidze (Giorgi Gedevanidze, GE/DE) un Faidons Gjalis (Faidon Gialis, GR/DE), Maks Levandovskis (Mac Lewandowski, PL), Aiste Ambrazevičute (Aistė Ambrazevičiūtė, LT), Anna Priedola, Maija Demitere, Zanda Puče, Santa France, Gustavs Lociks, Andrejs Poikāns un Uldis Hasners.

Izstādi organizē ASTE. Art, Science, Technology, Education sadarbībā ar New Media Art Festival "Update" un Liepājas Universtiātes Mākslas pētījumu laboratoriju MPLab. Tās kuratore ir Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijas vadītāja Anna Priedola.

Izstāde “Plastiskā daba” tapusi ar Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes, galerijas "Romas dārzs", jauno mediju kultūras centra RIXC, Valsts kultūrkapitāla fonda un Eiropas Komisijas atbalstu Radošās Eiropas projekta "GREEN Revisited" ietvaros.

Vairāk informācijas:
http://iweek.mplab.lv

http://mplab.lv

http://aste.gallery

Kontakti: info@mplab.lv