Katalogi

Brīvpieejas katalogi un meklētājprogrammas

 

Primo paredzēts informācijas meklēšanai akadēmiskos un drošticamos elektroniskajos resursos - LNB veidotajās un tiešsaistes datubāzēs.
Lietotājam Primo meklēšanas vidēs ir plašas iespējas
• meklēt gan vienkārši pēc atslēgas vārda, gan paplašināti;
• atlasītajiem ierakstiem var pielietot daudzveidīgus filtrus, piemēram, atlasīt detalizētāk – pēc autora, izdošanas gada, valodas, kurā darbs pieejams, un citiem dažādiem kritērijiem;
• meklēšanas procesā iespējams veidot savas izlases no atlasītajiem ierakstiem, pievienot tiem grāmatzīmes un sūtīt tos uz e-pastu.

Google Scholar - plašas akadēmiskās literatūras meklēšanas veids. Var meklēt daudzās disciplīnās un avotos: recenzētos rakstos, zinātniskos darbos, grāmatās, kopsavilkumos un rakstos, no akadēmiskiem izdevējiem, profesionālām biedrībām, melnrakstu krātuvēm, universitātēm un citām akadēmiskajām organizācijām. Google Scholar palîdz noteikt visatbilstošāko pētîjumu no visas akadēmisko pētījumu pasaules.

 

Google Books  - plašas akadēmiskās literatūras meklēšanas veids. Var meklēt daudzās disciplīnās un avotos: recenzētos rakstos, zinātniskos darbos, grāmatās, kopsavilkumos un rakstos, no akadēmiskiem izdevējiem, profesionālām biedrībām, melnrakstu krātuvēm, universitātēm un citām akadēmiskajām organizācijām. Google Scholar palîdz noteikt visatbilstošāko pētîjumu no visas akadēmisko pētījumu pasaules.

 

http://news.lv/img/news_lv.png

News.lv - Lursoft laikrakstu bibliotēka ir apjomīgs Latvijas laikrakstu publikāciju un ziņu aģentūras BNS krājums Internetā, kas vidēji ik dienas tiek papildināts ar tūkstots jaunām publikācijām. Laikrakstu arhīvs pieejams no 1994.gada.

Lursoft laikrakstu bibliotēka saviem lasītājiem piedāvā ne tikai lasīt publikācijas Internetā, bet arī meklēt rakstus pēc vēlamajiem parametriem un iespēju tos komentēt.

Lursoft aģents - laikrakstu aģents regulāri Jūs informēs pa e-pastu, kur, kad un kādos laikrakstos ir publicēti Jūs interesējošie materiāli. Jums tikai jāaizpilda Lursoft aģenta kartīte, jāieraksta meklējamā raksta teksts. Ja kādā no laikrakstiem parādīsies publikācija pēc Jūsu izvēlētajiem kritērijiem, aģents Jūs par to informēs.

http://biblioteka.ventspils.lv/wp-content/gallery/citi-atteli/intro.jpg

Periodika.lv - Latvijas Nacionālā digitālā bibliotēka kolekcijā “Periodika” piedāvā 40 laikrakstus un žurnālus latviešu, vācu un krievu valodās — kopā vairāk nekā 45 000 numuru un 350 000 lappušu. Tiek piedāvāta iespēja meklēt visdažādāko faktoloģisko materiālu vēsturisko laikrakstu pilnos tekstos, kā arī pārlūkošanu lapu pa lapai pēc to nosaukumiem un datumiem lietotāja datora ekrānā.

LNB elektroniskais katalogs

LNB katalogi