Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Milberga | Sabiedrisko attiecību daļa, 18.06.2014 00:00

Studētgribētāji aicināti pieteikties studijām Liepājas Universitātē

Liepājas Universitātē (LiepU) elektroniskā pieteikšanās pamatstudiju programmās notiks no 25. jūnija līdz 8. jūlijam, bet pieteikuma apstiprināšana vai pieteikšanās klātienē – no 2. līdz 8. jūlijam. No 2. līdz 8. jūlijam varēs pieteikties arī augstākā līmeņa (maģistrantūra) studijām, bet doktorantu uzņemšana notiks no 2. līdz 11. jūlijam.


Pieteikties elektroniski, izmantojot vienotā valsts un pašvaldību portāla www.Latvija.lv/studijas sniegto e-pakalpojumu, LiepU piedāvā jau 4. gadu. Tā ir iespēja pieteikumu iesniegt jebkurā no piedāvātajām studiju programmām ne tikai LiepU, bet arī Rīgas Tehniskajā universitātē, Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā, Latvijas Lauksaimniecības universitātē, Banku augstskolā, Latvijas Universitātē, Ventspils Augstskolā, Daugavpils Universitātē, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā, Rēzeknes Augstskolā un Vidzemes Augstskolā.


E-pakalpojuma priekšrocība ir tā, ka reflektanti var sekot līdzi pieteikšanās gaitai un uzzināt konkursa rezultātus. Svarīgi ir atcerēties, ka pēc pieteikuma iesniegšanas elektroniski, topošajam studentam jebkurā no norādītajiem augstskolu uzņemšanas punktiem jāuzrāda nepieciešamo dokumentu oriģināli un jāapstiprina pieteikums. Līdz ar Liepājas Universitātes līdzdalību vienotajā sistēmā www.Latvija.lv, ērtāka pieteikšanās studijām arī ir tiem Liepājas jauniešiem, kuri plāno uzsākt studijas citās Latvijas augstskolās.


Reflektantam par pieteikšanos pamatstudijās, neatkarīgi no izvēlēto augstskolu, studiju programmu un prioritāšu skaita, ir noteikta viena reģistrācijas maksa – 30 euro. No šīs maksas ir atbrīvoti bāreņi un 1. grupas invalīdi, uzrādot apliecinošus dokumentus.


Elektroniskā pieteikšanās pamatstudiju programmās notiks no 25. jūnija līdz 8. jūlijam. Pieteikuma apstiprināšana vai pieteikšanās klātienē augstskolā būs iespējama no 2. līdz 8. jūlijam. Ja izvēlētajās programmās ir paredzēti iestājpārbaudījumi, tad 9., 10. un 11. jūlijā attiecīgajā laikā tie ir jānokārto. 11. jūlijā pēc plkst. 15:00 reflektantam savā e-pakalpojuma profilā būs iespējam redzēt iestājpārbaudījuma novērtējumu. Vienotās uzņemšanas pamatstudiju programmu pirmās kārtas rezultāti tiks paziņoti 11. jūlijā pēc plkst. 17:00.


Ja reflektants konkursa pirmajā kārtā būs iekļuvis studiju programmā, kas bijusi viņa pirmā prioritāte, tad no 14. līdz 15. jūlijam viņam ir jādodas uz izvēlēto augstskolu un jānoslēdz līgums par studijām.


Ja reflektants nav ieguvis studiju vietu 1. kārtā 1. prioritātē, bet vēlas uzsākt studijas vai vēlas iegūt vietu kādā no augstāk esošām prioritātēm, tad no 11. jūlija līdz 15. jūlijam plkst. 16:00 e-pakalpojumā ir jāreģistrējas konkursa 2. kārtai. Vienotās uzņemšanas pamatstudiju programmas otrās kārtas rezultāti tiks paziņoti 15. jūlijā pēc plkst. 19.00. Tie būs galīgie konkursa rezultāti, pēc kuriem no 16. līdz 18. jūlijam reflektantiem pozitīvas atbildes gadījumā noteikti personiski jāierodas tajā augstskolā, kurā ir ieguvis studiju vietu, jāuzrāda visi prasītie dokumenti un jānoslēdz līgums par studijām. Ja studiju vieta iegūta Liepājas Universitātes maksas grupā vai nepilna laika studijās, līdz līguma noslēgšanai kredītiestādē jāveic pirmā iemaksa par studijām LiepU kontā ne mazāk kā 25% apmērā no pirmā studiju gada maksas.


Vienotajā pieteikumā pamatstudijām ir iespējams norādīt līdz 10 studiju programmām no piedāvāto augstskolu studiju programmu klāsta. Kopumā topošais students var izvēlēties 20 prioritātes, ņemot vērā sekojošus faktorus – augstskola, studiju forma un finansējums (budžeta vai maksas). Līdz 8. jūlija plkst. 16:00 e-pakalpojumā www.Latvija.lv/studijas topošais students var mainīt savu prioritāšu secību, pēc pieteikuma apstiprināšanas un konkursa rezultātu paziņošanas reflektants vairs nevarēs mainīt šo secību, kā arī nevarēs izvēlēties citu studiju programmu. Tāpēc ļoti svarīgi ir laikus izvērtēt savus mērķus un izdarīt izvēli, nosakot sev atbilstošās prioritātes.


Maģistrantūras studijām Liepājas Universitātē varēs pieteikties no 2. līdz 8. jūlijam, klātienē aizpildot iesniegumu un uzrādot nepieciešamos dokumentus (pase/eID, fotogrāfija 3x4, vidējās izglītības apliecinošs dokuments, atbilstošās augstākās izglītības diploms un tā pielikums, uzvārda maiņas apliecinošs dokuments, ja tāda ir bijusi un referāts/ prezentācija izdrukas formā, ja to prasa izvēlētās studiju programmas uzņemšanas noteikumi.


4. jūlijā topošajiem maģistrantiem ir iespēja dokumentus iesniegt arī Rīgā, Liepājas pārstāvniecībā, Torņa ielā 4, 2a-201.


No 9. līdz 11. jūlijam ir jānokārto iestājpārbaudījumi, ja tādi ir izvēlētajā augstākā līmeņa studiju programmā. Konkurss augstākā līmeņa studijās noslēgsies 11. jūlijā. Pēc pozitīvas atbildes saņemšanas, reflektantam jāierodas Liepājas Universitātē no 14. līdz 16. jūlijam noslēgt studiju līgumu.


Piesakoties maģistrantūras studijām uz vienu studiju programmu, reģistrācijas maksa 25 euro, par katru nākamo studiju programmu/ virzienu 10 euro.


Plašāka informācija par uzņemšanas kārtību pamatstudijās un maģistrantūrā – Ilze Magazeina, tālr. 63422505, 26190339; e-pasts: ilze.magazeina@liepu.lv, par uzņemšanu doktorantūrā – Guna Pūce, tālr. 63407783, e-pasts: guna.puce@liepu.lv.



Pamatstudijas


Maģistrantūra


Doktorantūra