Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 20.09.2023 14:55

Topošie sociālie darbinieki mācās par ēšanas traucējumiem

Trešdien, 20. septembrī, bakalaura studiju programmas “Sociālais darbinieks” pirmā un otrā kursa studentiem lekciju nolasīja biedrības “Būt brīvai” un Ēšanas resursu traucējumu centra vadītāja Anna Balode.

Programmas direktore Santa Striguna skaidro: “Šāda lekcija pie mums ir pirmo reizi. Studiju procesā nonācām pie atziņas, ka šāda problēma sociālā darbinieka atbildības jomā pastāv, aug tās aktualitāte. Ēšanas traucējumi ir sastopami arvien biežāk. Tagad stāstām par to arī studiju procesā. Studenti saka, ka nav zinājuši, cik tas ir nopietni un svarīgi.”

Sociālā darba studentiem ir ļoti svarīgi izprast ēšanas traucējumus, jo viņi bieži strādā ar personām un ģimenēm, kuras skar šie traucējumi. Izpratne par ēšanas traucējumiem palīdz studentiem identificēt un novērtēt situāciju. Sociālajiem darbiniekiem ir nepieciešams atpazīt ēšanas traucējumu pazīmes un simptomus, lai nodrošinātu agrīnu intervenci un atbalstu. Zināšanas par šiem traucējumiem ļauj sociālajiem darbiniekiem būt empātiskākiem un sniegt atbilstošu emocionālo atbalstu tiem, kurus šie traucējumi skar.