Jaunumi:

Atpakaļ
Rita Kapeniece-Klauža, 19.09.2023 12:19

Šoruden Erasmus+ apmaiņas studijās ārvalstīs devušies 19 LiepU studenti

Erasmus+ apmaiņas studijām kādā no Liepājas Universitātes 145 partneraugstskolām 2023. gada rudens semestrim tika saņemti 23 pieteikumi. Pēc atlases un nepieciešamo prasību izpildes kopumā studijās devušies 19 LiepU studenti. Izvēlētie galamērķi - gan katru gadu ierastie, gan ģeogrāfiski eksotiski, gan rūpīgi izsvērti izglītības kvalitātes ziņā.

Studiju semestra sākums katrā valstī un augstskolā mēdz atšķirties – kamēr vieni vēl ir tikai ceļā uz savu izvēlēto augstskolu, citi jau mēnesi cītīgi studē.

Lai gan apmaiņas studijām pieteikušies visu fakultāšu studenti, jau vairākus gadus pēc kārtas visaktīvāk Erasmus studiju mobilitātē dodas bakalaura studiju programmas “Jauno mediju māksla un dizains” studenti.

Jau vairākus gadus nemainīgi populārs galamērķis ir Portugāle un Leirijas Politehniskais institūts – turp studēt devušies 4 “Jauno mediju māksla un dizains” studenti un viena “Informācijas tehnoloģijas” bakalaura studiju programmas studente. Vēl 3 “Jauno mediju māksla un dizains”  un viena “Biznesa un organizācijas vadība” studente devusies uz Portugālei piederošo Madeiras salu, lai studētu Madeiras Universitātē, ar kuru pēdējā gada laikā LiepU izveidojusies veiksmīga sadarbība. Uz Portugāli devusies arī bakalaura programmas “Sociālais darbinieks” studente, kas zināšanas papildina Augstākās izglītības institūtā Fafē.

Otrs “Jauno mediju māksla un dizains” studentu iecienītais galamērķis atrodas tepat Lietuvā – tā ir Lietuvas Mākslas akadēmija, kur šoruden studē divi mūsu studenti. Savukārt divas šī paša virziena studentes kā savu galamērķi ir izvēlējušās pēdējos gados studentu mazliet piemirsto Klužas-Napokas Mākslas un dizaina universitāti Rumānijā. Rumānijā studijas sākas tikai oktobrī, tāpēc studentes vēl tikai pošas ceļā. Savukārt cita Jauno mediju studente jau mēnesi atrodas Somijā, kur studē Tamperes Lietišķo zinātņu universitātē.

Divi bakalaura studiju programmas “Skolotājs” studenti kopš augusta beigām atrodas eksotiskajās Kanāriju salās, studējot Las Palmas Universitātē Grankanarijā (Spānijā).

Savukārt divu bakalaura studiju programmas “Logopēdija” studenšu apņemšanos studēt prestižajā Tomasa Mora Universitātē Beļģijā nav spējušas apturēt nedz dārgās ikdienas izmaksas, nedz grūtības atrast dzīvesvietu visblīvāk apdzīvotajā Eiropas reģionā.

Vēlam studentiem veiksmi, izturību un sekmes ārvalstīs, lai atgriežoties Liepājā ar saviem stāstiem varētu iedvesmot arī citus studentus izmantot Erasmus+ sniegtās iespējas.

Tikmēr Starptautisko attiecību daļa atgādina, ka šobrīd noris pieteikšanās Erasmus+ apmaiņas studijām ārvalstīs 2023./2024.ak. gada pavasara semestrim. Pieteikuma dokumentus iespējams iesniegt līdz 2023. gada 4. oktobrim.

Vairāk informāciju par pieteikšanos apmaiņas studijām 2024. gada pavasara semestrī var uzzināt Starptautisko attiecību daļā (218.telpā) vai rakstot uz e-pastu