Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 20.09.2023 14:21

Aicinām uz kora mūzikas koncertu “Baltu vienības diena”

Sestdien, 23. septembrī, pulksten 15.30 kora mūzikas cienītāji aicināti apmeklēt starptautisko koncertu "Baltu vienības diena", kas pulcēs korus no Liepājas, Klaipēdas, Šauļiem un Viļņas. Koncertā piedalās Liepājas Universitātes sieviešu koris “Atbalss” Ilzes Valces vadībā.

Koncerts notiks koncertzāles "Lielais dzintars" Lielajā zālē un to iespējams apmeklēt bez maksas, izņemot ielūgumus "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā vai internetā: https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/131402!

Koncerta pirmā daļa ir starptautiskā sieviešu koru un vokālo ansambļu festivāla “Vox maris: Klaipēda – Liepāja” sastāvdaļa un tajā izskanēs latviešu un lietuviešu komponistu kormūzika sieviešu koriem, tajā skaitā izcilā lietuviešu diriģenta un komponista Vītauta Miškina kantāte sieviešu korim un kamerorķestrim “Četri Zālamana skatieni”, kur izmantota viņa “Augstās dziesmas” mīlas dzeja.

Savukārt koncerta otrā daļa Liepājas un Lietuvas jaukto koru izpildījumā veltīta baltu tautu garīgai tuvībai, sadarbībai un vienotībai.