Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 05.09.2014 00:00

LiepU 22 studenti izmantos jaunās Eramus+ apmaiņas programmas sniegtās iespējas

Šoruden 22 Liepājas Universitātes (LiepU) studenti, izmantojot Erasmus+ apmaiņas programmas sniegtās iespējas, studijas vienu vai divus semestrus turpinās kādā no Eiropas augstskolām. Šoreiz studenti ir izvēlējušies doties uz Portugāli, Lietuvu, Grieķiju, Beļģiju, Čehiju, Vāciju, Turciju, Zviedriju un Franciju.


Iespēju turpināt studijas ārpus Latvijas izmantos studenti no dažādām LiepU studiju programmām.


Bakalaura studiju programmas „Jauno mediju māksla” studentes Māra Vulfa, Linda Strauta, Annija Gancone, Marta Matuzeviča, studiju programmas „Dizains” studente Gundega Svikša un studiju programmas „Tūrisma vadība un rekreācija” studentes Laura Krūmiņa un Lelde Preikša dosies uz Leirijas Politehnisko Institūtu Portugālē.

 

Studijas Viļņas Universitātē Lietuvā uzsāks bakalaura studiju programmas „Komunikācijas vadība” studentes Zane Zamberga un Dana Vecmane un studiju programmas „Baltu filoloģija un kultūra” studente Arta Egliņa-Eglīte.

 

Bakalauru studiju programmas „Biznesa un organizāciju vadība”nepilna laika studente Monta Treinovska un bakalaura studiju programmas „Vides un atjaunojamo energoresursu pārvaldība un inženierija”studente Laima Lapiņa apmaiņas studijās dosies uz Centrāl-Maķedonijas Tehniskās izglītības Institūtu Sjerrā, Grieķijā.

 

Savukārt bakalaura studiju programmas „Logopēdija”  studentes Līga Janovska un Darja Veļģere šoruden studijas uzsāks Tomas More Universitātē Beļģijā, savukārt Līga Kalniņa dosies uz Epirus Tehnoloģiskās izglītības institūtu Grieķijā.

 

Uz Rietumbohēmijas Universitāti Čehijā dosies bakalaura studiju programmas „Informācijas tehnoloģijas” students Bahtijorš Karšijevs.

 

Vislielāko interesi par apmaiņas studijām šajā semestrī ir izrādījuši bakalauru studiju programmas „Eiropas valodu un kultūru studijas” studenti. Students Artūrs Jēkabsons dosies uz Johannes Gutenberga Universitāti Maincā, Vācijā, Raivis Mumgaudis – Anadolu Universitāti Turcijā, Ksenija Jurkova jau veiksmīgi uzsākusi studijas Vitauta Dižā Universitātē Lietuvā, Elīna Stamere dosies uz Stokholmas Universitāti Zviedrijā un Karīna Dobina dosies uz Lionas trešā Žana Mulāna Universitāti Francijā. 


Liepājas Universitāte š.g. augusta sākumā parakstīja jauno Erasmus+ līgumu, kas nozīmē, ka LiepU ir viena no augstākās izglītības iestādēm Latvijā, kas piedalās jaunajā „Erasmus+” programmā un būs tiesīga 2014./2015. studiju gadā īstenot studiju, prakšu, docētāju un darbinieku mobilitātes projektus.


Erasmus+ apmaiņas programma ir jaunā Eiropas Savienības (ES) izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta programma, kas tiek īstenota no 2014. līdz 2020. gadam. Tā apvieno vienā programmā vairākas pašreizējās ES atbalsta programmas (tajā skaitā Comenius, Leonardo da Vinci, Grundtvig, Erasmus, Jean Monnet, u.c.), aizstājot tās ar vienu.


LiepU Ārzemju sakaru daļas pārstāvji aicina studentus izmantot Erasmus+ sniegtās iespējas studēt, iziet praksi (2 - 12 mēnešiem) kādā no LiepU partneraugstskolām Eiropā vai arī veikt praksi kādā no ārvalstu partnerinstitūcijām. Studiju un prakses periods tiek atzīts LiepU, kā arī tam tiek piešķirta stipendija.


Plašāka informācija – https://www.liepu.lv/lv/48/lpp--erasmus, Ārzemju sakaru daļa, e-pasts: erasmus@liepu.lv, tālr. 63407762.


17. un 18. septembrī no plkst. 11.30. līdz 12.00 Liepājs Universitātē (Lielā iela 14, 327. tepla) notiks informatīvi Erasmus+ semināri par studiju un prakšu iespējām, kur katrs interesants varēs iegūt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem, kā arī tikties ar „Erasmus skartajiem” LiepU studentiem.