Jaunumi:

Atpakaļ
-, 12.05.2014 00:00

LU notiks Valodniecības nozares doktorantu seminārs

16. - 17. maijā Latvijas Universitātes (LU) Humanitāro zinātņu fakultātē (HZF) notiks Latvijas Universitātes, Ventspils Augstskolas un Liepājas Universitātes kopīgi rīkotais Valodniecības nozares doktorantu seminārs, kurā par dažādām valodniecības tēmām referēs 26 doktoranti.


16. maija 1. sēde (no plkst. 10) veltīta nacionālās valodas un svešvalodu lietojuma jautājumiem. Par to referēs doktoranti S. Pošeiko (LU), I. Laizāne (LiepU), K. Kibbermann (LU), J. Gabranova (LiepU) un I. Elsberga (VeA).


2. sēdē (no plkst. 12.40) tiks runāts par valodas lietojumu dažādās sociālās un profesionālās grupās. Par to referēs Ventspils Augstskolas doktoranti O. Apse un L. Ritenberga, kā arī Latvijas Universitātes doktoranti V. Maļavska un J. Lokastova.


3. sēdē (no plkst. 15.30) tiks diskutēts par dažādiem valodas lietojuma aspektiem reklāmā, politikā, kā arī par valodas apguvēju korpusiem Latvijā un Lietuvā. Par šiem jautājumiem runās Latvijas Universitātes doktoranti L. Gorelkina, J. Zālīte, N. Moroza, kā arī Liepājas Universitātes doktorante I. Znotiņa.


17. maija rīta sēde (no plkst. 10) veltīta terminoloģijas jautājumiem. Par to referēs H. Gizeleza (LU), B.Kačanova (LiepU), S. Kalniņa (VeA), S. Štekerhofa (VeA). Savukārt A. Filejs (VeA) pievērsīsies kultūrvēsturiskajam un kontaktlingvistiskajam aspektam viduslaiku divvalodīgo krievu sarunvārdnīcu pētīšanā. 17. maija otrā sēdē (no plkst. 12.40) par teikuma nozīmi runās  J. Čerņevska (LU), par Džona Grišama darbu tulkojumiem latviešu valodā referēs V. Balama (VeA), par latviešu valodas vārddarināšanas jautājumiem runās T. Kuzņecova (LU), bet ar savu pētījumu fonētikā iepazīstinās J. Taperte (LU).


Pēcpusdienas semināru noslēdzošā sēde (no plkst. 15) veltīta latviešu sinhroniskās valodniecības jautājumiem. Tos no dažādiem skatupunktiem skatīs LU doktorantes A. Kazakeviča, L. Rituma, E. Zilgalve un I. Breņķe.


Seminārs notiks LU HZF 204. auditorijā. Visi interesenti laipni aicināti!


Ar plašāku semināra programmu var iepazīties ŠEIT.


Informācija no www.lu.lv