Jaunumi:

Atpakaļ
-, 26.03.2014 00:00

Liepājas Universitāte aicina skolēnus un studentus pieteikties Datorzinātņu olimpiādei

Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultāte aicina Liepājas pilsētas un apkārtējo novadu skolēnus, kā arī studentus piedalīties Datorzinātņu olimpiādē, piesakot savu dalību līdz 31. martam.


Olimpiādes mērķis ir popularizēt datorzinātņu profesijas skolas jauniešu vidū un rosināt jauniešu interesi par informācijas tehnoloģiju nozari.


Šogad Datorzinātņu olimpiādes programmā ir iekļauti pieci konkursi. Konkursā "Algoritmiņš" 7. un 8. klašu skolēnu komandām 60 minūšu laikā tiks piedāvāts risināt dažādus uzdevumus – veidot uzdevumu risinājuma algoritmu aprakstus, zīmēt blokshēmas, noteikt algoritma darbības rezultātu u.tml.


Izstrādāt mājas lapu par tēmu "Datorzinātnes, tas ir interesanti" skolēni varēs konkursā "Datorzinātnes – tas ir interesanti". Mājas lapas saturu, dizainu un izstrādes rīkus izvēlas skolēni. Izstrādātā mājas lapa līdz 8. aprīlim ir jāizvieto uz servera, kuru pēc reģistrācijas norādīs olimpiādes organizētāji.


Savukārt programmēšanas konkurss būs gan skolēniem, gan studentiem. Tajā dalībniekiem būs jārisina dažādi uzdevumi – jāveido uzdevumu risinājuma algoritmu apraksti, blokshēmas un programmas, kā arī jāveido programmas pēc algoritma apraksta vai blokshēmas.


Studenti varēs piedalīties arī konkursā "Virtuālā dabaszinātņu muzeja ekspozīcija", kurā jāizstrādā mājas lapa par tēmu "Virtuālā dabaszinātņu muzeja ekspozīcija". Mājas lapas saturu, dizainu un izstrādes rīkus studenti tāpat kā skolēni izvēlas paši. Tāpat izstrādātā mājas lapa līdz 8. aprīlim jāizvieto uz servera, kuru pēc reģistrācijas norādīs olimpiādes organizētāji.


Olimpiādes reģistrācijas anketa dalībniekiem jāaizpilda līdz 31. martam tīmekļa vietnē http://datorzinatnes.liepu.lv. Visu konkursu uzvarētāju apbalvošana notiks 11. aprīlī.


Plašāka informācija – tālr. 26493697, e-pasts: datorzinatnes@liepu.lv.

Datorzinātņu olimpiādes nolikums