Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Milberga | Sabiedrisko attiecību daļa, 25.03.2014 00:00

Liepājas Universitāte izcīna trešo vietu Latvijas XXIV Universiādē handbolā

Liepājas Universitātes handbola komanda informē, ka no 17. līdz 20. martam Rīgā norisinājās Latvijas XXIV Universiāde handbolā. Studentu čempionātam savu dalību bija pieteikušas 5 komandas – Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA), Rīgas Tehniskā Universitāte (RTU), Latvijas Universitāte (LU), Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija (NAA) un Liepājas Universitāte (LiepU).


Liepājas Universitātei spēles norisinājās divas dienas – 19. martā pret LSPA un RTU, un 20. martā pret LU un NAA. Pirmā spēle pret LSPA bija spraiga un rezultāts bija neizšķirts 18:18 (8:8), kuru pēdējās sekundēs izlīdzināja LiepU students Oskars Pāvils. Otrā spēle pret RTU bija zaudējums ar rezultātu 14:28 (6:15). Spēli pret LU mūsu studenti iesāka veiksmīgi, izvirzoties vadībā 9:1, taču, slikti aizvadot otrā puslaika sākumu, LU studenti prata panākt izlīdzinājumu un beigās LiepU piekāpās ar rezultātu 22:23. 


Viss izšķīrās pēdējā spēlē pret NAA. Zaudējums mūsu puišiem liktu ierindoties pēdējā, piektajā vietā, taču uzvara – godpilnajā trešajā vietā. Jau pašā spēles sākumā mūsu studenti prata izrauties vadībā un pirmo puslaiku noslēgt ar četru vārtu pārsvaru 16:12. Otrā puslaika vidū Liepājas studenti vēl palielināja pārsvaru 28:21 un beigās izcīnīja uzvara ar rezultātu 29:26. Līdz ar to mūsu studenti ierindojās godpilnajā trešajā vietā, aiz sevis atstājot LU un NAA studentus, kuri ieņēma attiecīgi piekto un ceturto vietu. Par Latvijas XXIV Universiādes čempioniem handbolā kļuva LSPA stundenti, kuri finālā ar rezultātu 25:19 uzvarēja RTU studentus.


Liepājas Universitātes komandas spēlētāji: Pēteris Hlomovs, Mārtiņš Juzups, Matīss Mickus, Ainārs Pāvils, Oskars Pāvils, Gatis Strazds, Dairis Šinkevičs, Gatis Taujēns.