Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Milberga | Sabiedrisko attiecību daļa, 25.03.2014 00:00

Liepājas Universitātē pulcēsies humanitāro un sociālo zinātņu pārstāvji

Šonedēļ, 27. un 28. martā, Liepājas Universitātē pulcēsies 70 humanitāro un sociālo zinātņu pārstāvji, lai piedalītos starptautiskajā zinātniskajā konferencē „Aktuālas problēmas literatūras zinātnē”. Konference šogad noritēs jubilejas zīmē, jo notiks jau divdesmito reizi, bez tam tā būs viena no pirmajām, kas ievada Liepājas Universitātes 60 gadu jubilejas gada pasākumu plašo klāstu.


Konferences atklāšana notiks ceturtdien, 27. martā, plkst. 11.00 Liepājas Universitātē,  Lielajā ielā 14, 327. telpā. Konferences ievadā dalībniekus iepriecinās postfolkloras grupas „Zari” muzicēšana. Būs pieejams arī iepriekšējā gada konferences zinātnisko rakstu krājums Nr. 19, kā arī citas Liepājas Universitātes izdevniecības LiePA sarūpētās grāmatas.


Šogad konferences programmā pieteikti 69 referāti, darbs norisināsies divas dienas trīs paralēlās sekcijās. Konferencē piedalīsies savu zinātņu nozaru vadošie pētnieki un arī doktoranti un citi zinātņu lauka jaunie censoņi. Konferences dalībnieki un viesi aicināti iesaistīties arī kultūras programmas pasākumos, proti, apmeklēt Liepājas muzeju un piedalīties ekskursijā pa Liepājas kultūrvides ievērojamām vietām.


Konferences aizsākumi meklējami 1995. gadā, un šo gadu laikā tajā piedalījušies pāri par 800 referentu no visiem galvenajiem pētniecības centriem Latvijā, kā arī ap 30 ārzemju zinātnieki no astoņām valstīm.


Gadu gaitā konference augusi gan kvantitatīvi, gan kvalitatīvi, līdzās literatūrzinātniekiem konferences darbā aktīvi iekļāvušies folkloristi, teātra pētnieki, filozofi un komunikāciju zinātnes pārstāvji.


Konferenci organizē Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāte, Kurzemes Humanitārais institūts sadarbībā Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūtu.


Konferenci atbalsta Valsts pētījumu programma „Nacionālā identitāte (valoda, Latvijas vēsture, kultūra un cilvēkdrošība)”, Liepājas Kultūras pārvalde un Liepājas muzejs, bet informatīvi atbalsta Kurzemes Vārds, Rietumu radio un portāls irLiepaja.lv.


Interesenti konferences programmu var meklēt Liepājas Universitātes mājas lapā- www.liepu.lv (Jaunumi), kā arī Kurzemes Humanitārā institūta mājas lapā - www.khi.lv.
PROGRAMMA