Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 23.02.2024 15:55

Liepājas Universitātē konferencē pulcējas sociālā darba speciālisti

Liepājas Universitātē aizvadīta Izglītības zinātņu institūta sadarbībā ar biedrību “Dižvanagi” Baltijas Rehabilitācijas centru un Marijampoles augstskolu (Lietuva) rīkotā 18. sociālā darba konference, kurā piedalījās vairāk nekā divi simti nozares speciālistu.

Konferences dalībniekus sveica Liepājas Universitātes rektore Dace Medne, sakot: “Novēlu radošas diskusijas, kuru rezultātu varam ieviest savā ikdienas darbā!”

Sapulcējušos neklātienē uzrunāja Labklājības ministrs Uldis Augulis: “Viena no svarīgākajām lietām, ko esam mainījuši, ir tas, ka cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, kas dzīvo mums blakus, ir pieejams atbalsts. Paldies visiem, kas iesaistās – pašvaldībām, plānošanas reģioniem, nevalstiskām organizācijām. Noietais ceļš nav bijis viegls, tas būs izaicinājumiem bagāts arī turpmāk. Aicinu uz sadarbību, lai ātri un efektīvi reaģētu uz cilvēku vajadzībām.”

Liepājas Universitātes Izglītības zinātņu institūta direktore Dina Bethere rezumēja: “Jo ātrāka būs pasaule, jo vairāk sociālo darbinieku būs vajadzīgi, jo būs tie, kas netiks pasaulei līdzi.”

Konferences gaitā klātesošie noklausījās gan Liepājas, gan lietuviešu kolēģu priekšlasījumus un novērtēja iespēju tikties, uzklausīt un diskutēt ar nozares profesionāļiem.

Foto ŠEIT.