Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 12.02.2024 16:27

Liepājas Universitātē godina Džeimsu Džoisu

Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātē Īrijas vēstniecība Latvijā atklāja izstādi par Džeimsu Džoisu.

Atklāšanas pasākumā studenti, mācībspēki un interesenti uzklausīja Īrijas vēstnieces Latvijā Īmeras Frīlas (Eimear Friel), uzrunu: “Šis ir emociju pilns brīdis mums, jo izstāde ir bijusi visur pasaulē un tagad ir pie jums. Vārds “ceļojums” ir tas, kas nāk prātā, jo, atverot grāmatu, tas vienmēr ir ceļojums.”

Savukārt Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Anna Priedola pauda prieku par iespēju uzņemt izstādi par vienu no slavenākajiem Īrijas rakstniekiem Džeimsu Džoisu pie mums.

Studentiem bija iespēja noklausīties Dublinas Tehniskās universitātes pasniedzēja Berija Šīana lekciju par tēmu “Džeimss Džoiss un cilvēki viņa darbos”. Berijs Šīans ir arhitekts un pasniedzējs, Dizaina nodaļas vadītājs Dublinas Tehniskajā universitātē, vairākkārt saņēmis godalgas un apbalvojumus dizaina, mākslas un pētījumu nozarē, kā arī piedalījies kā žūrijas loceklis un kurators mākslas un dizaina izstādēs. Kopš 2014. gada, Berijs izstrādā neatkarīgus pētnieciskos darbus par Dublinu kā mākslinieciski literāro tēlu Džeimsa Džoisa daiļradē, publicē rakstus un prezentācijas savā mājaslapā un Īrijas plašsaziņas medijos. Viņš ir biežs viesis un dalībnieks Džeimsam Džoisam veltītajos pasākumos Īrijā.

Foto ŠEIT.