Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 02.02.2024 14:50

LiepU veido sadarbību ar skolām Rīgā un Liepājā

Piektdien, 2. februārī, Liepājas Universitātē vizītē bija ieradušies skolotāji no Rīgas Angļu ģimnāzijas un Liepājas Raiņa vidusskolas, lai vienotos par ilgtermiņa sadarbības iespējām.

Viesus interesēja gan darba vidē balstīti mācību materiāli, gan Liepājas Universitātes jaunie mācību kabineti praksēm. Abas puses vienojās, ka lietderīgi būtu izstrādāt mācību videofilmas, ko Liepājas Universitāte jau ir uzsākusi darīt.

Maģistra studiju programmas “Izglītības zinātnes” direktore Maija Ročāne stāsta: “Mūsu maģistri izstrādā darbus, kuros ir daudz noderīgas informācijas pedagogiem. Bet skolotāji šos pētījumus neuzzina. Strādāsim pie tā, lai mūsu pētījumus darītu zināmus pedagogiem, skolotājus aicināsim apmeklēt mūsu konferences.”

Savukārt Liepājas Universitātes rektore Dace Medne nolasīja lekciju par uzvedības problēmu risināšanu skolās, skaidrojot kā mazināt konfliktsituācijas. Tika analizētas konkrētas situācijas un tās pamatotas ar teorētiskām atziņām. Klātesošie atzina, ka ir ieguvuši vērtīgas zināšanas, kas noderēs praktiski.