Jaunumi:

Atpakaļ
Sintija Bruže, 31.01.2024 14:32

Tiek stiprināta Erasmus+ apmaiņas sadarbība ar Malaiziju

No 15. līdz 26. janvārim Liepājas Universitātes Starptautisko attiecību daļas vecākā referente Sintija Bruže apmeklēja Multimediju Universitāti (Multimedia University, MMU) Malaizijā, Melakas un Saiberdžaja pilsētās, lai piedalītos Erasmus+ starptautiskās apmaiņas projekta (KA171) profesionālās pilnveides mobilitātē. Multimediju Universitāte ir atzīta par senāko un labāko digitāli tehnisko privāto universitāti Malaizijā, kas specializējusies mediju, biznesa vadības un inženierijas studijās, nodrošinot izcilu pētniecību un sadarbību ar industriju. 

Pateicoties 2023. gadā Valsts izglītības attīstības aģentūrā iesniegtajam un apstiprinātajam Erasmus+ programmas starptautiskās kredītmobilitātes projektam KA171 par savstarpēju studentu un personāla apmaiņu starp programmas un partnervalstīm, Liepājas Universitātei un Multimediju Universitātei ir piešķirts finansējums septiņu studentu, pasniedzēju un darbinieku mobilitāšu organizēšanai vadības jomā, kuriem ir iespēja doties studiju apmaiņā, lekciju vadīšanā vai profesionālajā pilnveidē uz Malaiziju vai Latviju. 

Mobilitātes laikā šī projekta vadītāja Sintija Bruže tikās ar MMU akadēmisko personālu un dažādu studiju programmu studentiem, lai daudz plašāk izstāstītu par šo Erasmus+ programmas apmaiņu un tās ieguvumiem. Notika vairākas tikšanās ar Starptautisko attiecību direktoru Abdulu Azizu Ahmadu (Dr. Abdul Aziz Ahmad), Mūžizglītības centra un mācīšanās inovāciju direktoru, Biznesa fakultātes asociēto profesoru Robertu Jeijakumaru (Dr. Robert Jeyakumar), dekāniem un profesoriem no Vadības fakultātes, Radošo multimediju fakultātes, Inženierijas un tehnoloģiju fakultātes, iepazīstinot un pārrunājot 2024. gada jaunā Erasmus+ KA171 projekta pieteikuma uzsaukumu, mērķus un aktualitātes, iepazītos ar MMU piedāvāto studiju programmu specifiku, universitātes starptautisko stratēģiju un partneru tīklu, ārvalstu studentu uzņemšanu, mācību inovāciju centriem.

Sintija Bruže atzinīgi novērtē iespēju redzēt, cik augstā līmenī universitāte katrā no studiju programmām spēj veiksmīgi nodrošināt ciešu sasaisti starp pētniecību un industriju, tādējādi radot jaunos studentu talantus un līderus: “Universitātē strādā uzņēmumu praktiķi no lielākajām mediju, biznesa un tehnoloģiju kompānijām, ar kuru atbalstu regulāri tiek uzlabots tehnoloģiskais aprīkojums, medijiem ir izveidota sava kinozāle, profesionāla filmu studija, interaktīva kustību ierakstu un skaņu studijas, kur tiek uzņemtas starptautiski novērtētas animācijas un filmas. Savukārt vadības studentiem ir pieejams uzņēmējdarbības attīstības centrs, kurā studenti strādā pie savu uzsākto produktu un uzņēmējdarbības prasmju pilnveidošanas, pētniecībai un studijām –talantu ekselences centrs, inteliģentā mācīšanās laboratorija un zinātnisko semināru telpa. Iepazīstoties ar vairākām studiju programmām medijos, pārliecinājos, ka mūsu universitātēm noteikti jāpaplašina sadarbība arī šajā jomā, līdz ar to tiks noslēgts Erasmus+ apmaiņas līgums arī šajā jomā. Prieks, ka caur šo pieredzes apmaiņu Malaizijas pasniedzējiem vēl vairāk radīsies interese par lekciju vadīšanu un kopīgu zinātnisko pētījumu uzsākšanu ar Liepājas Universitāti.”

Plānots, ka šajā gadā Liepājas Universitāte uzņems divus Multimediju Universitātes studentus un divus pasniedzējus vadības jomā, bet viena no Liepājas Universitātes biznesa vadības lektorēm februārī dosies lasīt lekcijas un izstrādāt kopīgu pētījumu kopā ar vienu no MMU profesoriem.