Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 26.01.2024 13:20

Studenti eksāmena darbā rada skatuves projektu

Ceturtdien, 25. janvārī, Liepājas Universitātes bakalaura studiju programmas “Jauno mediju māksla un dizains” 3. kursa studenti prezentēja moduļa “Skatuves kultūra un performatīva multimediju māksla” eksāmena darbus.

Šis studiju modulis tiek mācīts pirmo gadu. Tas ir eksperimentāls kurss, kā rezultātā studentiem bija jāveido skatuves projekts – jāsaprot, kas tas ir, kāda nozīme ir skaņai, gaismām, telpai un ķermenim telpā. Tas viss kopā veido vēstījumu. Kursu vada trīs mācībspēki – Kristīne Brīniņa, Vēsma Lēvalde un Pēteris Riekstiņš, kas arī pieņēma eksāmenu.

Liepājas Universitātes docente Vēsma Lēvalde saka: “Esmu apmierināta ar redzēto, jo studenti bija uztvēruši būtiskāko, to, ka mūsdienu teātris ir ārkārtīgi plaša spektra. Arī skates darbi bija dažādi spektra ziņā. Mēs redzējām gan konvenciālo teātri, gan kustību un ēnu teātri, performanci un autordarbu ar paša veidotu dramaturģiju, skaņas un gaismas režiju.”

Eksperimentālā studiju moduļa pasniedzēji ir priecīgi par sasniegto rezultātu un ir pārliecināti, ka šo kursu ir jāturpina attīstīt.