Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 12.01.2024 09:10

1. martā notiks LiepU un RTU konsolidācija

Liepājas Universitātes (LiepU) un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) konsolidācijas process ir iegājis noslēdzošajā stadijā – notiek studiju programmu kartēšana, sturktūrshēmas salīdzināšana, priekšā ir amatu pielīdzināšana un līgumu pārslēgšana ar darbiniekiem. 1. martā Liepājas Universitāte kļūs par RTU struktūrvienību. 

Pagājušā gada maijā LiepU padome un Senāts pieņēma lēmumu par konsolidāciju ar RTU. Darbs ir veikts abām pusēm saskaņojot jautājumus, kas ir nepieciešami, lai LiepU kā RTU struktūrvienība varētu darboties, nodrošinot studentiem vēl labākus apstākļus augstākās izglītības iegūšanai.

RTU apliecina, ka stiprinās inženierzinātņu jomu reģionā, apvienojot LiepU, RTU Liepājas studiju un zinātnes centra un RTU Liepājas Jūrniecības koledžas resursus, savukārt Liepājas Universitātes rektore Dace Medne saka: “Kopīgiem spēkiem mēs attīstīsim visus trīs LiepU stratēģiskos studiju virzienus, jo mūsu galvenais uzdevums ir nodrošināt studējošajiem kvalitatīvu izglītību un reģionam – nepieciešamos speciālistus. Daudzi izaicinājumi ir raduši konstruktīvus risinājumus, bet priekšā mums ir daudz darba. Tas stiprinās gan mūs, gan reģiona sabiedrību.”