Jaunumi:

Atpakaļ
Vēsma Lēvalde, 11.01.2024 11:21

LiepU studenti kļūst par laureātiem jauno autoru konkursā

Četri Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes studenti kļuvuši par laureātiem jauno autoru konkursā, ko rīkoja elektroniskais teātra žurnāls Kroders.lv.

Konkursā bija aicināti piedalīties jaunie autori bez vecuma ierobežojuma, kuriem nav vairāk par vienu profesionālā kultūras medijā publicētu recenzijas žanra rakstu teātra nozarē. Pretendentiem bija jāiesniedz viena recenzija par jebkuru Latvijas teātra jauniestudējumu, kas tapis laika posmā no 2022. gada 1. oktobra līdz 2023. gada 15. decembrim. Iesniegtās recenzijas vērtēja profesionālu teātra kritiķu un zinātnieku žūrija, piešķirot katram darbam vērtējumu sistēmā, kur augstākā atzīme ir 10, maksimālais iegūstamo punktu skaits - 40.

Pieci darbi, kas saņēma augstāko kopējo vērtējumu, tika atzīti par konkursa laureātiem. Žūrijas vadītāja, Kroders.lv galvenā redaktore Ieva Rodiņa atzina, ka šogad kopējais iesniegto darbu līmenis bijis labāks nekā iepriekšējos konkursos. Iegūto punktu skaits bija līdzīgs, un arī ārpus laureātu loka palikušie darbi vērtējami kā labi. Augstāko vērtējumu žūrija vienprātīgi piešķīra Liepājas Universitātes Rakstniecības maģistra programmas 2. kursa studentam Arvim Ostrovskim par Latvijas Nacionālā teātra iestudējuma “#DiToo” recenziju ar nosaukumu “Kas slēpjas zem beigtas lapsas?”. Starp konkursa laureātiem ir arī  Rakstniecības maģistra programmas 2. kursa studentes Ulrikas Ūpes recenzija “Kas ir Elmāra Seņkova Lelde?” par Latvijas Nacionālā teātra izrādi “Spēlēju, dancoju”, Rakstniecības maģistra programmas 2. kursa studentes Arlitas Laines Fedotovas recenzija “Zemsvītras skūpsts”, arī par izrādi “Spēlēju, dancoju”, un Baltu filoloģijas un kultūras komunikācijas BSP 4. kursa studentes Rasas Maijas Armales recenzija “Pazudinošie kaislību džungļi” par Liepājas teātra izrādi “Jasmīns”.

Konkursā no Liepājas Universitātes piedalījās arī Rakstniecības studentes Ieva Īzāka-Harjo un Patrīcija Šteinberga, Rakstniecības studiju absolvente Evija Laganovska, kā arī Baltu filoloģijas un kultūras komunikācijas BSP 4. kursa students Pauls Pujāts, kuru darbi tikai par dažiem punktiem atpalika no laureātiem. Laureātu darbi pakāpeniski tiks publicēti Kroders.lv interneta vietnē.  Rakstniecības studenti recenzijas rakstīja kā studiju kursa “Literatūras un teātra kritika” studiju darbu, savukārt Baltu filoloģijas un komunikācijas studenti šos darbus veidoja studiju kursā “Publicistikas praktikums”.