Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 10.01.2024 13:31

LiepU padome izskata stratēģijas, budžeta un nekustamo īpašumu attīstības jautājumus

Otrdien, 9. janvārī, notika kārtējā Liepājas Universitātes (LiepU) padomes sēde, kurā tika izskatīti jautājumi saistībā ar situāciju LiepU un reorganizācijas procesu ar Rīgas Tehnisko universitāti (RTU), stratēģijas īstenošanas progresu, nekustamo īpašumu pārvaldību, budžeta izpildi un 2024.gada budžetu, kā arī plānotajām mārketinga aktivitātēm.

Rektore Dace Medne informēja par aktuālo situāciju Liepu, tajā skaitā par saņemtā valsts budžeta finansējuma izlietošanu studiju procesa pilnveidošanai, par studiju programmu kartēšanu un personāla pārņemšanu pēc integrācijas RTU 2024.gada martā. Padomes sēdē tika pārrunāts jautājums par LiepU nosaukumu pēc reorganizācijas, lai saglabātu LiepU identitāti pārejas periodā. Lai šo īstenotu, ir sagatavots priekšlikums grozījumiem Augstskolu likumā, kuru plānots diskutēt tuvākajā laikā Saeimā. Vienlaikus LiepU izsludināts konkurss, lai radītu jaunu LiepU nosaukumu pēc konsolidācijas ar RTU.

Padomes sēdē tika izskatīts sagatavotais LiepU stratēģijas īstenošanas plāns, kā arī pieņemts lēmums par LiepU stratēģijas aktualizēšanu tuvākajās nedēļās, lai to izskatītu Padomē 2024.gada 7.februārī.

Diskutējot par sagatavotajiem priekšlikumiem LiepU Nekustamo īpašumu attīstības plānam, attīstības direktora p.i. Uldis Drišļuks uzsvēra būvniecības, modernizācijas, ilgtspējas un funkcionalitātes aspektus. Uldis Drišļuks analizēja katras LiepU ēkas pašreizējo stāvokli un iezīmēja attīstības scenārijus nākotnē. Padomes locekļi izteica priekšlikumus, kā arī konceptuāli atbalstīja piedāvājumu, lemjot priekšlikumus iekļaut aktualizētajā LiepU Nekustamo īpašumu attīstības plānā, ko Padome skatīs 2024.gada 7.februārī. Lai īstenotu LiepU Nekustamo īpašumu attīstības plānu, tiks veidota darba grupa, kas izstrādās konkrētus soļus plāna īstenošanai, tajā skaitā kontekstā ar finansējuma piesaisti.

Aktualizējot situāciju par attīstību Dienesta viesnīcā, Uldis Drišļuks prezentēja potenciālos scenārijus turpmākajām rīcībām, rezumējot, ka šobrīd situācija attīstās pozitīvā virzienā, turklāt identificētas jomas, kurās nepieciešami steidzami uzlabojumi.

Padome jau decembra sēdē diskutēja par 2024.gada budžeta izstrādes procesu un budžeta plānošanas prioritātēm. LiepU finanšu direktore Jeļena Trukšāne iepazīstināja padomi ar 2023.gada budžeta izpildes statusu 11 mēnešos, kā arī 2024.gada budžeta projektu. Padomes priekšsēdētājs Andris Grafs vērsa uzmanību uz nepieciešamību padziļināti diskutēt par ieņēmumu sadaļu, tajā skaitā par budžeta ieņēmumiem no mūžizglītības pakalpojumiem, kā arī par ieņēmumiem no projektu īstenošanas. Vienlaikus padomē notika diskusija par budžeta izdevumu sadaļu kontekstā ar budžeta plānošanas prioritātēm. Padome lēma turpināt darbu pie budžeta izstrādes, budžeta jautājumus skatot gan 25.janvāra, gan 7.februāra padomes sēdēs.

LiepU padome atkārtoti izskatīja sagatavoto mārketinga plānu un to konceptuāli atbalstīja, vienojoties paredzēt finansējumu mārketinga aktivitātēm 2024.gada budžetā.