Jaunumi:

Atpakaļ
Inta Kulberga, 18.12.2023 15:49

Dr.paed. Artura Medvecka atklātā lekcija “Biogrāfiskās pētniecības pieejas daudzveidība izglītības zinātnēs”

Šodien, 18. decembrī, Liepājas Universitātē norisinājās profesora amata pretendenta Dr.paed. Artura Medvecka atklātā lekcija sociālajās zinātnēs – pedagoģijā, par tēmu “Biogrāfiskās pētniecības pieejas daudzveidība izglītības zinātnēs".

Lekcijas galvenā mērķa auditorija bija studiju programmu "Pedagoģija" doktoranti,  maģistra studiju programmas “Izglītības zinātnes” studenti,  bakalaura studiju programmu "Logopēdija", “Kultūras vadība”, “Tūrisma un rekreācijas vadība”, “Eiropas valodu un kultūras studijas” studenti, kā arī LiepU akadēmiskais personāls.

Profesore Dr.paed. Alīda Samuseviča atzīst, ka: “Atklātā lekcija deva padziļinātu iespēju ieskatīties asociētā profesora Artura Medvecka pētniecībā, jo klausītāji tika iepazīstināti ar teorijā un prakses piemēros pamatotu daudzpusīgu biogrāfiskās pētniecības iespēju raksturojumu. Īstenoto pētījumu rezultātu analītisks apskats un saistošie autora komentāri paplašināja izpratni par vēsturiskās izpētes avotiem, pētniecības procesa norisi un izaicinājumiem pagātnes un tagadnes notikumu atspoguļošanā un interpretācijā izglītības zinātnēs un starpdisciplināru pētījumu sekmēšanā.”

Savukārt profesors Dr.paed. Pāvels Jurs atzīmē, ka: “Profesora amata pretendenta unikālā teorētiski pamatotā pieredze ir nododama studentiem, nodrošinot tik nepieciešamo zināšanu pārnesi, un, lai piedāvātu studentiem ieskatu vēstures avotu metodoloģiskās izpētes daudzveidībā, aktualitāti var iegūt jauna studiju kursa izstrāde, kuru ir nepieciešams integrēt maģistra studiju programmā "Izglītības zinātnes".”

Vēlam veiksmi profesora amata vēlēšanās!