Jaunumi:

Atpakaļ
Lilita Ābele, 12.12.2023 14:24

Studenti piedalās hakatonos

Maģistra studiju programmas “Ekotehnoloģijas” studenti Juta un Edgars Kārkliņi, pilnveidojot savas prasmes, piedalījās divos hakatonos – “Urban Mobility” un “Climathon”, kuros ieguva ne tikai ekspertu atzinumus, bet arī plašu sabiedrības un pašvaldības atbalstu.

Studentiem izdevās pārliecināt ekspertus un gūt atzinību, kā arī konkrētus ieteikumus nākamajiem soļiem. Hakatonu laikā gūtie rezultāti:

Pirmā vieta “Urban Mobility” starptautiskajā hakatonā. Tas ne tikai nodrošināja finansiālu atbalstu idejas turpmākai attīstībai, bet arī deva iespēju pilotēt projektu Rīgas pašvaldībā un turpināt darbu pie idejas biedrības “Vefresh” biznesa inkubatorā.

“Climathon” starptautiskajā hakatonā studenti ieguva skatītāju simpātiju balvu un "Rīgas Meži" īpašo balvu idejas attīstībai un iespēju sadarboties ar uzņēmumu.

Programmas direktore Lilita Ābele saka: “Šie panākumi ir ne tikai individuāli, bet arī apliecina Liepājas Universitātes apņemšanos atbalstīt talantīgus studentus. Universitāte nodrošina tehnisko atbalstu, pētniecības finansējumu un apbalvo uzvarētājus ar stipendijām, veicinot jaunrades un izcilības attīstību. “

Novēlam Jutai un Edgaram turpmākus panākumus šajā aizraujošajā projektā!