Jaunumi:

Atpakaļ
Sintija Bruže, 01.12.2023 16:06

LiepU piedalās Starptautiskajā personāla nedēļā Dominikānas Republikā

No 7. līdz 18. novembrim Liepājas Universitātes (LiepU) Dabas un inženierzinātņu fakultātes dekāne Anita Jansone Erasmus+ docēšanas mobilitātes ietvaros piedalījās Santodomingo Tehnoloģiju institūta organizētajā Starptautiskajā personāla nedēļā (ISW 2023 International Staff Week), kas norisinājās Dominikānas Republikā, galvaspilsētā Santodomingo, un kurā piedalījās dažādas universitātes no Eiropas.

Anita Jansone par apmaiņas pieredzi Santodomingo Tehnoloģiju institūtā stāsta: “Studiju process un aprīkojums šajā augstskolā ir tematiski līdzīgs kā LiepU inženierzinātņu studiju jomās, tāpat arī risināmie problēmjautājumi ir samērā identiski. Tiek pētītas dažādas vides piesārņojuma problēmas, sākot ar plastmasas piesārņojuma veidošanos Atlantijas okeānā un upēs līdz materiālu otrreizējai pārstrādei, kā arī dažādi inženiertehniskie risinājumi satiksmes intensitātes mazināšanai pilsētā. Atšķirīgas ir izmantotās mācību metodes un pētījumu rezultāti, ar kuriem ir vērtīgi savstarpēji apmainīties. Tikšanos laikā ar universitātes kolēģiem esam ieinteresēti kopīgi sadarboties pētījumos par datu analītiku un aprites ekonomikas jautājumiem, kā arī nodrošināt studentu prakses un uzņemt viespasniedzējus Erasmus+ apmaiņā.”

Paredzēts, ka 2024. akadēmiskā gada studiju semestrī Liepājas Universitātē viesosies divi viespasniedzēji no Dominikānas Republikas, lai vadītu lekcijas inženierzinātņu jomā. Santodomingo Tehnoloģiju institūts (Santo Domingo Institute of Technology, INTEC) ir privāta augstskola, ar kuru LiepU kopīgi īsteno Erasmus+ programmas apmaiņas projektu (KA171) par abpusēju pasniedzēju un darbinieku apmaiņu kopš 2019. gada, un šī ir otrā reize, kad LiepU pasniedzēji var doties apmaiņā uz šo partneraugstskolu docēšanā vai personāla pilnveides mobilitātē.