Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 01.11.2023 11:08

Noslēdzies studentu pētniecības projektu konkurss

Liepājas Universitātē ir noslēdzies Studentu pētniecības projekts un visi studentu projekti, kas tika iesniegti, ir tikuši pie pilna vai daļēja finansējuma.

Bakalaura studiju programmas “Viedās tehnoloģijas un mehatronika” 4. kursa students Jānis Dunkers strādās pie projekta “Viedās siltumnīcas izstrāde”. Maģistra studiju programmas “Ekotehnoloģijas” 1. kursa studente Silva Sējēja īstenos projektu “Kokvilnas ķīmiskā pārstrāde” , bet viņas kursabiedrene Juta Kārkliņa, izmantojot studentu pētniecībai piešķirto finansējumu, strādās pie tēmas “Degradēto augšņu atjaunināšana ar ekotehnoloģijas inovāciju daudzveidības veicināšanai saskaņā ar aprites ekonomikas principiem”.

Jau gadiem Liepājas Universitātē ir tradīcija finansiāli atbalstīt studentu zinātniskos darbus. Katru gadu studentiem ir iespēja pieteikties atbalstam, un komisija izvērtē finansējamo darbu pieteikumus. Dabu izvērtēšanas komisiju vada zinātnes prorektore Linda Pavītola. Pēc finansējuma saņemšanas studenti varēs uzsākt vai turpināt pētniecības projektus.