Jaunumi:

Atpakaļ
Maija Ročāne, 30.10.2023 10:51

Erasmus studenti aizvada prakses vidusskolā

Oktobrī Liepājas Universitātes Erasmus+ apmaiņas programmas studentiem Timeai Marusinovai (Timea Marusinova) (Slovākija), Dušanam Tarkovskim (Dušan Tarkovsky) (Čehija), Blankai Diazai Montodžo (Blanca Diaz Montojo) (Spanija), Reičelai Barbazai (Rachel Barbaza) (Francija), Muratam Gundogdu (Murat Gundogdu) (Turcija) un Elifnazai Karacai (Elifnaz Karaca) (Turcija) notika studiju kurss “Pedagoģiskā prakse”, kura norisinājās Oskara Kalpaka Liepājas 15.vidusskolā.

Prakses mērķis bija sniegt iespēju studentiem veidot izvēlētā kvalifikācijas mācību priekšmeta skolotāja profesionālo kompetenci. Prakses uzdevumi bija izprast mācību priekšmetu nozīmi mācību procesā, ka arī tā pedagoģiskos mērķus, norisi, plānošanu un vadīšanu dažāda vecuma skolēniem. Dušans  ir topošais matemātikas un fizikas skolotājs. Praksē viņš izvēlējās vadīt matemātikas un fizikas stundas vidusskolā.

Timea, Blanka un Murats vadīja svešvalodas stundas dažādu izglītības posmu skolēniem. Ļoti interesanta pieredze skolēniem bija topošās skolotājas Reičelas vadītās franču valodas stundas, rosinot un motivējot viņus turpmākai franču valodas apguvei. Savukārt Elifnaz Karaca vadīja mūzikas stundas 2. un 3. klasēs. Studiju kursos īpaši tika akcentēti sadarbības aspekti gan studentu savstarpējā sadarbība, gan sadarbība ar skolēniem un priekšmeta skolotājiem-mentoriem.