Jaunumi:

Atpakaļ
Ērika Lauberga Sleže, 30.10.2023 09:48

LiepU pasniedzēja lasa lekcijas Ižuī Universitātē Brazīlijā

Laikā no 10. līdz 20. oktobrim LiepU Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes pasniedzēja Linda Gaile Erasmus+ docēšanas mobilitātē viesojās Ižuī Universitātē Brazīlijā, lai lasītu lekcijas portgāļu valodā par zinātnisko tekstu tulkošanu, kā arī mācītu vācu valodu kā svešvalodu un tiktos ar Ižuī Universitātes vadību.

Tāpat vizītes laikā Linda Gaile tikās ar Ižuī pilsētas mēru, pasniedzot viņam Liepājas Domes pārstāvju sagatavotu dāvanu, akcentējot abu pilsētu sadraudzību. Neatņemama mobilitātes sastāvdaļa bija tikšanās ar Ižuī latviešu kultūras centra pārstāvjiem, jo šajā nelielajā pilsētā joprojām tiek uzturēts latviskais gars, dziedot latviski un dejojot tautas dejas.

Linda Gaile par Erasmus+ mobilitāti Brazīlijā saka: “Mana vizīte bija ļoti labi noorganizēta. Liela priekšrocība šajā vizītē bija tā, ka gan ar studentiem, gan pasniedzējiem sazinājāmies portugāļu valodā. Sastaptie pasniedzēji bija ieinteresēti, labprāt aprunājās un aicināja sadarboties. Tiksimies vēl divas reizes, bet attālināti. Savukārt studenti - gan maģistra, gan doktorantūras programmas studenti, aktīvi iesaistījās manās lekcijās, ne tikai uzdodot jautājumus, bet arī pēc nodarbībām nāca klāt un pateicās par lekcijās pārrunātajiem tematiem un iesaistīšanu praktiskās nodarbībās”.

LiepU un Ižuī Universitātes jau no pagājušā akadēmiskā gada aktīvi sadarbojas – 2022. gada oktobrī profesore Dace Markus un Starptautisko attiecību daļas galvenā speciāliste Ērika Lauberga-Sleže viesojās Ižuī, lai kopīgi strādātu pie jauna Erasmus+ mobilitāšu projekta 2023./2024. akadēmiskajam gadam. Iesniegtais projekts tika apstiprināts – Lindas Gailes docēšanas mobilitāte ir pirmā realizētā mobilitāte, savukārt 2024. gada pavasara semestrī LiepU uzņems divus apmaiņas studentus no Brazīlijas un vienu pasniedzēju. 

Erasmus+ docēšanas mobilitāte realizēta ar Erasmus+ projekta Nr. 2023-1-LV01-KA171-HED-000143405 finansiālu atbalstu.