Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 24.10.2023 10:22

LiepU rektore, dekāne un studenti piedalās pasākumā “Nakts skola”

Ceturtdienas, 19. oktobra, naktī O. Kalpaka Liepājas 15. vidusskolā tika aizvadīts pasākums “Nakts skolā”. Tajā nakts garumā vidusskolas klašu skolēni noklausījās vairāku pieaicināto speciālistu, tai skaitā Liepājas Universitātes rektores Daces Mednes, lekcijas un iedrošinājumus nākotnei, kā arī skolēni piedalījās aizraujošās atrakcijās.

“Nakts skolas” rīkošanā piedalījās Liepājas Universitātes Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes dekānes v.i. Maija Ročāne un astoņi studiju programmas “Skolotājs” 2. kursa studenti.

Studente Laura Makarova atzīst: “Nakts skola bija neaizmirstams pasākums, kurā es biju atbildīga par 18 skolēniem. Mūsu mērķis bija apvienot izklaidi un izglītību, tāpēc mēs veidojām aktivitātes kuras bija ne tikai aizraujošas, bet arī mudināja skolēnus darboties komandās un izmantot savas zināšanas, lai atrisinātu dažādus uzdevumus. Nakts sākumā jutos satraukta un nedroša par to vai varēšu atrast kopīgu valodu ar jauniešiem, tomēr šobrīd esmu ļoti pateicīga par doto iespēju būt daļa no šī pasākuma.”

Savukārt topošā skolotāja Vanesa Skricka novērtēja: “Īpaši labas atsauksmes dzirdēju no skolēniem par Liepājas Universitātes rektores Daces Mednes novadīto nodarbību: “Ceļojums nākotnē”, kur skolēni novērtēja ne tikai nodarbības izglītojošo aspektu un pārdomas, kādas tā veicināja, bet gan, ka viņu iesaiste bija ļoti nozīmīga un vēlama, veidojot viņu nākotnes 2123. gada skolotāju, ne tikai klausoties, par to kāds viņš (saglabājoties kā cilvēks) /tas (kā robots vai cilvēks, kas zaudējis šo cilvēciskumu caur modifikācijām) varētu būt.” 

Fakultātes dekāne un skolotāja Maija Ročāne saka, ka saikne ar skolu un skolēniem ir ļoti svarīga ne tikai topošajiem skolotājiem, bet arī mācībspēkiem. Tas palīdz uzturēt saikni ar reālo skolas dzīvi.