Jaunumi:

Atpakaļ
Ērika Lauberga Sleže, 23.10.2023 13:11

Liepājas Universitātē intensīvā programmā tiekas dažādu valstu pārstāvji

No 16. līdz 20. oktobrim Liepājas Universitātes Starptautisko attiecību daļa organizēja piecu dienu garas mācības jeb BIP, kas ir īsa, intensīva mācību programma, kuras ietvaros tiek izmantoti inovatīvi mācīšanas un mācīšanās veidi, tai skaitā tiešsaistes sadarbība.

Piecu fizisku dienu un vienas attālinātas tikšanās laikā 23 dalībniekiem no Lietuvas, Polijas, Portugāles, Spānijas, Vācijas, Slovēnijas bija iespēja padziļināti uzzināt par dažādu pasaules reģionu kultūru atšķirībām. Septiņu semināru laikā dalībnieki padziļināti uzzināja par to, kā efektīvi strādāt ar cilvēkiem no ASV, Ukrainas, Dominikānas, Malaizijas, Dienvidāfrikas, Kostarikas un Japānas, īpašu uzsvaru liekot uz dažādām sadarbības situācijām augstākajā izglītībā. Seminārus vadīja autentiski šo valstu pārstāvji – pieredzes bagāti pasniedzēji, starptautisko attiecību daļu vadītāji; visi semināru vadītāji bija ar lielu pieredzi, strādājot vai studējot ārpus savas mītnes zemes.

Piecu dienu laikā dalībnieki ne tikai intensīvi mācījās, diskutēja un papildināja dzirdēto, bet arī pieredzēja plašu kultūras programmu, dzirdot ansambli "Saule i tuvāk", viesojoties Namīnā un dziedot kopā ar folkloras kopu "Atštaukas", visbeidzot iepazīstot Karostas vēsturiskās vietas.

Piektdien, noslēdzot mācību programmu un izsniedzot sertifikātus, dalībnieki uzsvēra, ka priecājās, ka programmā bija iekļauta praktiska informācija, kas viņiem noderēs, atgriežoties savās universitātēs un strādājot ar studentiem un kolēģiem no citām valstīm; tika arī minēts, ka nedēļa bija ļoti iedvesmojoša un jaunu zināšanu pilna; tāpat pateicoties tam, ka programmā piedalījās dalībnieki no dažādām valstīm, tiks dibinātas jaunas sadarbības.

Mācību programma (Proj.nr. 2021-1-LV01-KA131-HED-000011106-1) tika nodrošināta ar ES izglītības programmas "Erasmus+" finansiālu atbalstu.

Foto ŠEIT.