Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 18.10.2023 14:15

Piedalāmies konferencē “IT diena Liepājā”

Šodien, 18. oktobrī, Liepājas Olimpiskajā centrā notiek informācijas tehnoloģiju iedvesmas konference jauniešiem un pedagogiem "IT diena Liepājā", kurā pulcējas vairāk nekā 500 8-12. klašu jaunieši.

Konferencē jauniešus uzrunā un ar savu pieredzi dalās IT jomas profesionāļi, tajā skaitā Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes mācībspēki un studenti, kuri iepazīstina ar savu veikumu IT jomā.

Dabas un inženierzinātņu fakultātes dekāne Anita Jansone stāsta: “Mēs piedāvājam jauniešiem pārbaudīt savas digitālās prasmes, kā arī testu, lai noteiktu, kura joma jaunietim ir piemērota.”

Sofija, kura mācās Liepājas Valsts tehnikumā, ir veikusi šo testu un atzīst: “Man interesē un patīk IT, tests saka, ka man piemērotākas būtu citas jomas. Kaut gan IT ir visur.”

Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes lektors Dzintars Tomsons novērojis, ka jauniešus uz pasākumu pavada pieaugušie, kas arī interesējas par IT tēmām, kā arī ir gatavi uzklausīt un domāt par mācīšanos pieaugušā vecumā.

Foto ŠEIT.