Jaunumi:

Atpakaļ
Sintija Bruže, 10.10.2023 15:12

LiepU doktorantēm prakse Dienvidāfrikas skolās

Lepojamies, ka Liepājas Universitātes studenti ir drosmīgi un izmanto Erasmus+ sniegtās iespējas arī ārpus Eiropas robežām.

No 10. līdz 24. oktobrim divas Liepājas Universitātes doktorantūras studiju programmas “Izglītības zinātnes” doktorantes Rima Rieksta un Baiba Blomniece-Jurāne uzsākušas divu nedēļu studiju prakses piedzīvojumu, dodoties starptautiskajā Erasmus+ studentu praksē uz Kvazulu Natāla Universitāti (University of KvaZulu-Natal) Dienvidāfrikā, Durbanā, kas ir viena no mūsu partneraugstskolām.

Doktorante Rima Rieksta veiks praksi vidusskolā Kloof High School, savukārt Baiba Blomniece-Jurāne praktizēsies sākumskolā Kloof Senior Primary School mazā Kvazulu Natāla provinces pilsētā Klūfā. Studentes universitātē pārrunāja veicamos prakses uzdevumus, izveidoja aptaujas anketas, meklēja materiālus par pētāmajiem jautājumiem, lai uzsāktu strādāt ar Dienvidāfrikas bērniem. Prakses laikā doktorantes ievāks datus par skolotāju sadarbību starppriekšmetu saiknē, pētīs dažādu mācību priekšmetu mācību programmas, veiks nodarbības ar kustību koordinācijas iesaisti un kognitīvo procesu mērījumiem pirms un pēc nodarbību cikla, kā arī ievāks praktisko materiālu savu promocijas darbu izpētei.

Doktorante Rima Rieksta, daloties savos pirmajos iespaidos par praksi, ir pateicīga un priecīga par iespēju izjust emociju pārpilnību šajā valstī:  “Esam aprūpētas, brīvdienās bijām vienā no nacionālajiem parkiem, kur izbaudījām Zulu vēsturi un kultūru. Nedēļas nogalē trīs dienas aizvadīsim rezervātā ar dažādām spēlēm bērniem, dzīvniekiem, laivām un nakšņošanu.”

Prakse tiek realizēta, pateicoties Liepājas Universitātes veiksmīgajai sadarbībai ar Kvazulu Natāla Universitāti Erasmus+ programmas starptautiskā mobilitāšu projekta KA171 ietvaros, kurā dalībniekiem tiek piešķirta Erasmus+ stipendija ceļa un uzturēšanās izdevumu segšanai prakses laikā.