Jaunumi:

Atpakaļ
Anna Priedola, 10.10.2023 11:15

Studenti piedalās Fotogrāfijas un mediju mākslas festivālā Kauņā

No 3. līdz 7. oktobrim Kauņā norisinājās Starptautiskais Fotogrāfijas un mediju mākslas festivāls un Erasmus+ īstermiņa mobilitātes programmā organizētas vieslekcijas par mākslīgā intelekta nozīmi un izaicinājumiem mākslā.  Tās apmeklēja arī Liepājas Universitātes Jauno mediju mākslas un dizaina studenti un programmas direktore Anna Priedola.

Festivālā tika atklātas vairākas mediju mākslas izstādes, kuru darbus mākslinieki bija veidojuši sadarbībā ar mākslīgo intelektu, izmantojot to gan kā estētisku rīku jaunu formu veidošanā, gan kā konceptuālu ideju līdzradīšanas partneri, veidojot arī dažādus spekulatīvus scenārijus par mākslīgā intelekta pielietojumu attīstību nākotnē. Piemēram, ļaujot saglabāt noteikta mākslinieka vizuālās izteiksmes rokrakstu, un turpināt līdzīgu darbu radīšanu arī pēc mākslinieka nāves.

Vairāki no festivāla māksliniekiem uzstājās ar lekcijām par mākslīgā intelekta ētiskajiem un tehniskajiem izaicinājumiem. Studenti un docētāji atgriezās Liepājā iedvesmoti nākamgad Kauņas starptautiskajā Fotogrāfijas un mediju mākslas festivālā pieteikt arī savus radošos darbus.