Jaunumi:

Atpakaļ
Linda Zulmane, 09.10.2023 13:47

Rakstniecības maģistranti iegūst pieredzi Ventspilī

Liepājas Universitātes rakstniecības programmas maģistranti vienas dienas vizītē viesojās Ventspils Starptautiskajā rakstnieku un tulkotāju mājā, kur tikās ar rezidentiem no Latvijas un citām Eiropas valstīm.

Tikšanās ar jomas profesionāļiem – Ventspils Rakstnieku mājas rezidentiem – ir ikgadēja Liepājas Universitātes maģistra studiju programmas “Rakstniecības studijas” studentu tradīcija, kurā aktīvi iesaistās arī Piejūras pilsētu literārās akadēmijas dalībnieki.

Šogad ar studentiem tikās latviešu rakstniece Daina Tabūna, kuras darbi tulkoti lietuviešu, slovēņu, vācu un ķīniešu valodā, rakstnieks un tulkotājs no Baltkrievijas Sjarhejs Kalenda (Siarhei Kalenda, literārais pseidonīms Aliaksandar I. Backel), lietuviešu izcelsmes tulkotājas Jone Ramunīte (Jonė Ramunytė) un Rūta Joninaite-Kumžiene (Rūta Jonynaitė-Kumžienė), kā arī pašmāju dzejnieks, rakstnieks un bards Andris Akmentiņš, kurš kopā ar dēlu Andreju Mārtiņu Grīnbergu sniedza koncertu. Sarunas, kas risinājās latviešu, angļu un krievu valodā, bija par  daiļdarba tapšanu, kolektīvo finansējumu un publicēšanu, tulkošanas darbu. Prozas rakstīšanas darbnīcu vadīja Daina Tabūna.