Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 09.10.2023 10:04

Konferencē meklēs risinājumus 21. gadsimta pedagoģijas izaicinājumiem

Piektdien, 13. oktobrī, Liepājas Universitātē notiks Liepājas Universitātes Attīstības fonda un Izglītības zinātņu institūta rīkota zinātniski praktiska konference “Vecāku līdzatbildība 21. gadsimta pedagoģijā”.

Konferences rīkošanas galvenā ideja balstās atziņā, ka nesenie notikumi Latvijas skolās ir aktualizējuši satraucošu tendenci bērnu un jauniešu uzvedībā, attieksmē un savstarpējā saskarsmē. Sabiedrībai ir nepieciešams vienoties par 21. gadsimta izglītības un audzināšanas paradigmu, identificēt riskus esošā tiesiskā regulējuma un sociālā pieprasījuma kontekstā, apzinoties pastāvošās problēmas un izaicinājumus.

Liepājas Universitātes docente Inga Zeide saka: ”Ir pagājis tikai pusotrs mēnesis kopš skolēni atgriezušies no vasaras brīvlaika, bet līdzās citiem skaļiem notikumiem izglītības telpā  Latviju atkal satricinājušas ziņas par bērnu vardarbību skolā. Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība pieprasa izmaiņas normatīvajos aktos, tostarp uzsverot vecāku atbildību. Nozares ministre apgalvo, ka skolām jau šobrīd ir "visi rīki" vardarbības novēršanai. Kā ir patiesībā? Tas ir jautājums, uz kuru meklēsim atbildi.”

Konferencē aicināti piedalīties Liepājas un Dienvidkurzemes izglītības iestāžu pārstāvji – vecāki, sociālie pedagogi, psihologi, vadības komandas, kā arī valsts un pašvaldības iestāžu amatpersonas, kurām ikdienā nākas iesaistīties sociālpedagoģisko gadījumu risināšanā izglītības iestādēs. Konference notiek ar Liepājas valstpilsētas pašvaldības un a/s "Liepājas Papīrs" atbalstu.

Vairāk:https://www.liepu.lv/lv/1478/vecaku-lidzatbildiba-21-gadsimta-pedagogija