Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 25.09.2023 20:03

Studenti piedalās projektā Igaunijā

No 18. līdz 22. septembrim četri Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes studiju programmas “Viedās tehnoloģijas un mehatronika” studenti Māra Kalniņa, Reinis Rainers Feldmanis, Aleksandrs Veļikānovs un Sandris Korns piedalījās TalTech Virumā koledžas rīkotajā BIP projektā Kohtla-Jarvē (Igaunija).

Projektā studentu grupai, kurā ir arī Igaunijas, Lietuvas un Vācijas pārstāvji, ir jāveic pasūtītāja – Igaunijas metālapstrādes uzņēmuma “Hanza Mechanics Narva” uzdevums ražošanas procesu digitalizācijai.

Studiju programmas direktors Uldis Žaimis stāsta: “Studenti tika iepazīstināti ar uzņēmuma darbību un koledžas aprīkojumu, piedalījās ievada lekcijās un izveidoja darba komandas intensīvam darbam. Pēc klātienē pavadītās nedēļas studentus gaida vēl darbs attālināti koledžas pasniedzēju un uzņēmuma speciālistu uzraudzībā, pēc tam notiks darba rezultātu prezentācija.”

 

Erasmus+ kombinētās intensīvās programmas ir īsas, intensīvas mācību programmas, kuru ietvaros tiek izmantoti inovatīvi mācīšanas un mācīšanās veidi, tai skaitā tiešsaistes sadarbība. Students saņem Erasmus+ studiju stipendiju 70 EUR dienā (papildus 10 EUR dienā, ja tiek izmantota “zaļa ceļošana”), lai segtu uzturēšanās izmaksas citā valstī. Vairāk informācijas par šo aktivitāti: https://www.liepu.lv/lv/1464/kombinetas-intensivas-programmas-bip vai klātienes konsultāciju laikā Starptautisko attiecību daļā (218. telpā), vai rakstot uz e-pastu erasmus@liepu.lv.