Jaunumi:

Atpakaļ
Ērika Lauberga-Slež, 11.09.2023 15:07

Uzņemam Erasmus+ apmaiņas studentus no 7 valstīm

Rudens semestrī Erasmus+ apmaiņas programmas ietvaros Liepājas Universitātē  studijas uzsākuši 26 apmaiņas studenti no Čehijas, Francijas, Itālijas, Lietuvas, Portugāles, Spānijas un Turcijas.

Seši studenti no Lorēnas Universitātēs Francijā un viens students no Kodžaeli Universitātes Turcijā studē LiepU bakalaura studiju programmā “Informācijas tehnoloģija”. Divas studentes no Padujas Universitātes Itālijā un divi studenti no Savojas Montblāna Universitātes, Rietumu Katoļu universitātes Francijā turpina apgūt dažādas svešvalodas studiju programmā “Eiropas valodas un kultūras studijas”, savukārt viena studente no Leirijas Politehniskā institūta Portugālē un divi studenti no Sakārijas Universitātes Turcijā izvēlējušās jauno mediju un dizaina studiju priekšmetus. Pedagoģijas un sociālā darba fakultāte kopumā uzņēmusi septiņus apmaiņas studentus no Las Palmasas Universitātes Grankanārijā, Kodžaeli Universitātes, Sivas Cumhuriyet Universitātes, Nevşehir Hacı Bektaş Universitātes Turcijā; studenti studijas uzsākuši studiju programmā “Skolotājs”. Trīs apmaiņas studenti no Lietuvas Biznesa koledžas līdz oktobra beigām šobrīd iziet savu studiju praksi LiepU.

Starptautisko attiecību daļas galvenā speciāliste Ērika Lauberga-Sleže: “Šogad uzņemam 26 Erasmus+ programmas apmaiņas studentus, šādu skaitu parasti uzņēmām pirms kovida. Priecājamies, ka 14 dažādu LiepU partneraugstskolu studenti uzskata, ka LiepU piedāvā gana kvalitatīvas studijas, lai šeit pavadīt vienu vai divus semestrus”.

Apmaiņas studentiem, studijas uzsākot, bija iespēja iepazīties ar Liepājas Universitāti, piedalīties dažādos LiepU Studentu padomes organizētajos pasākumos, kā arī doties izbraucienā ar kuģi pa kanālu un jūru.