Jaunumi:

Atpakaļ
Ērika Lauberga Sleže, 05.09.2023 13:50

Pie mums angļu valodu mācīs stipendiāte no ASV

Angļu valodas stipendiāte Nora Mahmasani (Noora Mahmassani) no ASV ir pievienojies Liepājas Universitātes mācībspēku kolektīvam, lai nākamo 10 mēnešu laikā veicinātu angļu valodas mācīšanu universitātē.

Nora Mahmassani mācīs tādus mācību priekšmetus kā profesionālās svešvalodas mācību metodika, vispārējā angļu valoda, angliski runājošo valstu literatūras un kultūras studijas skolotājiem, multilingvāla sabiedrība un klases un leksiski stilistiskā angļu valodas tekstu interpretēšana.

Nora Mahmassani dalās ar saviem pirmajiem iespaidiem: “Liepāja ir apburoša vieta. Tā ir privilēģija redzēt jūru katru dienu, jo nekad neesmu dzīvojusi blakus jūrai. Cilvēki Latvijā manus pirmos iespaidus padarījuši ļoti pozitīvus. Liepājas Universitāte šķiet ļoti moderna un profesionāla universitāte. Apkārt jūtu daudz enerģijas, un es redzu, ka cilvēkiem šeit ir lepnums par latviešu kultūru".

Angļu valodas stipendiātu programma paredz, ka pieredzējuši pedagogi no ASV dalās savā pieredzē ar augstskolu studentiem un pasniedzējiem visā pasaulē, saņemot 10 mēnešu stipendiju. Pagājušajā akadēmiskajā gadā pasniedzēja strādāja Narvas Koledžā Igaunijā. Paldies ASV vēstniecībai Latvijā par šo iespēju uzņemt Nora Mahmassani Liepājas Universitātē!