Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 28.09.2022 15:56

Aizvadīta Liepājas Universitātes padomes sēde

Trešdien, 28. septembrī, tiešsaistē notika kārtējā Liepājas Universitātes padomes sēde. Padomes priekšsēdētājs Andris Grafs informēja klātesošos par situāciju rektora atlases procesā un par Liepājas Universitātes ārējo konsolidāciju, informējot par sarunu Kurzemes Universitātes izveides jautājumā Izglītības un zinātnes ministrijā, kur tika saņemts noraidījums šim priekšlikumam. Padomes locekļi un universitātes vadība diskutēja par tālāko jautājuma virzību, lai panāktu Liepājas Universitātes interesēm labvēlīgu risinājumu.

Padomes darba kārtībā bija jautājums par zinātnes bāzes finansējumu un tā ietekmi un riskiem uz kopējo universitātes finansiālo situāciju. Padome vienojās par auditora izvēles principiem, aptaujājot arī starptautisko auditorkompāniju piedāvājumu.

Jautājumā par budžeta politiku Liepājas Universitātē padome izteica stingru vēlēšanos 2023.gada budžetu apspriest šā gada novembrī, nevis februārī, kā līdz šim.

Padomes loceklis Pāvels Jurs, kurš strādā darba grupā personāla atlīdzības politikas veidošanā, uzsvēra šobrīd kritiskākās jomas – vispārējā personāla atalgojumu un programmu direktoru atalgojuma stiprināšanu. Liepājas Universitātes arodbiedrības valdes priekšsēdētāja Inta Genese-Plaude akcentēja arī mācībspēku motivācijas nepieciešamību.

Padomes loceklis Salvis Roga informēja par LiepU Zinātnes un pētniecības centra attīstību Zaļā industriālā parka teritorijā. Pie šī projekta darbojas arī Dabaszinātņu un inovatīvo tehnoloģiju institūta direktors Uldis Žaimis. Turklāt projekts palīdzētu veidot pozitīvo informāciju par Liepājas Universitāti. Jautājumu gan jāskata nekustamo īpašumu attīstības plāna kontekstā.

Padome apstiprināja struktūras plānu – no nākošā gada 1. janvāra Liepājas Universitāti varētu sagaidīt izmaiņas administrācijas struktūrā, bet pagaidām tas vēl neattiecas uz fakultāšu konsolidāciju. Padome iepazinās un atbalstīja Senāta vēstuli, kurā tiek uzdoti jautājumi IZM virzītām budžeta vietu līdzfinansējuma izmaiņām no nākošā studiju gada.