Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 21.03.2022 11:50

Dāvinājumā saņemam fotogrāmatu “Liepāja. Libava. Libau”

Liepājas Universitāte dāvinājumā no Liepājas ebreju mantojuma fonda ir saņēmusi fotogrāmatu “Liepāja. Libava. Libau”. Grāmata ir greznā iesējumā un tajā ir skatāmas 258 pirmskara Liepājas fotogrāfijas. Fotogrāmata sastāv no deviņām sadaļām, katra no tām ir veltīta dažādiem Liepājas vēstures notikumiem. Fotogrāfijas atrodam arī šī brīža Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes ēku, kas savulaik ir bijusi Liepājas valsts ebreju ģimnāzija.

Liepājas Universitātes bibliotēkas direktore Līga Krūmiņa saka: “Grāmatas glabāšanu un pieejamību nodrošinās Liepājas Universitātes bibliotēka. Viens no LiepU bibliotēkas darbības mērķiem ir būt par kultūras centru, kurš popularizē nacionālās un reģionālās kultūras vērtības un aktivizē kultūras apriti. Tādējādi dāvanā saņemtā grāmata ir nozīmīgs ieguvums, kas papildina vēsturisko informāciju par Liepājas pilsētu bibliotēkas krājumā un piedāvā iespēju interesentiem nostiprināt zināšanas par reģiona vēsturi.”

Fotogrāmatas tapšanā ir piedalījušies arī Liepājas Universitātes speciālisti –  literārā redaktore ir Inga Ronče, vācu valodas tulkojumu nodrošināja Elita Balčus, bet grafisko dizainu Uldis Baltutis. Grāmata ir pieejama latviešu, angļu, vācu un krievu valodās.

Foto ŠEIT.