Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 13.10.2021 10:21

LiepU komandas iegūst godalgotas vietas “Climathon 2021” hakatonā

Ir aizvadīts Green – Tech Cluster  projekts “Climathon 2021”, kura rīkotajā 48 stundu ilgajā hakatonā komandas risināja Latvijas pašvaldību izaicinājumus. Liepājas Universitāti pārstāvēja  vairākas komandas, bet studiju programmas “Vides inovāciju tehnoloģijas” 3. kursa studentes Silva Sējēja un Agate Meldere kopā ar mg.sc.env. Madaru Kalniņu izcīnīja 1. vietu, iegūstot 1200 eiro idejas attīstīšanai. Komanda risināja Ventspils pilsētas pašvaldības izaicinājumu – iedzīvotāju iesaistes veicināšana atkritumu neradīšanas, šķirošanas, pārstrādes un aprites ekonomikas kontekstā.

Komandas pārstāve Madara Kalniņa stāsta: “Projekta mērķis ir palielināt izpratni par klimata pārmaiņu izaicinājumiem, likt pārdomāt kādā nākotnē vēlamies dzīvot, veidot pamatu ilgtspējīgiem projektiem un uz pozitīvu ietekmi balstītiem jaunizveidotiem uzņēmumiem. “Climathon” šī gada fokuss ir Latvijas pašvaldību izaicinājumi, kas saistīti ar Eiropas Zaļā kursa prioritātēm un virzīšanos pretī zaļākām un viedākām pašvaldībām.”

2. vietu hakatonā ieguva komanda, kurā strādāja Liepājas Universitātes maģistra programmas “Ekotehnoloģijas” studente Sintija Ozoliņa. Tēma – Liepājas pilsētas izaicinājums “Dzesēšana un mikroklimats vēsturiskajās sabiedriskajās ēkās”.  Balva idejas attīstīšanai –   800 eiro.

Šajā hakatonā tika risināti 14 Latvijas pašvaldību izaicinājumi un to darīja vairāk nekā piecdesmit dalībnieki no visas Latvijas. Liepājas Universitāti pārstāvēja arī studiju programmas “Vides inovāciju tehnoloģijas” 2. kursa studenšu komanda, kura risināja Liepājas pilsētas izaicinājumu “Ilgtspējīga pārtikas aprite un atkritumu šķirošana”, iegūstot Liepājas pilsētas pašvaldības simpātiju balvu.