Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 21.09.2021 11:22

LiepU studenti papildina prasmes medijpratībā

Pirmdien, 20. septembrī, Liepājas Universitātē tika aizvadīta medijpratības darbnīca, kuru vadīja Norvēģijas cilvēktiesību akadēmijas eksperte Evgēņija Horoļceva un Dānijas Ziemeļvalstu žurnālistikas centra mediju eksperts un žurnālists Leifs Lonsmans.

Klātesošajiem raisījās diskusija par demokrātiju un tās pamatiem, vārda un domas brīvības nozīmi demokrātijas saglabāšanā, ziņu ietekmi uz sabiedrisko domu, par to kā strādā virsraksti, kāda informācija kļūst bīstama un kā atšķirt faktus no izdomājuma.

Medijpratības darbnīcā piedalījās Vadības un sociālo zinātņu fakultātes studenti. Savukārt fakultātes lektors Uldis Zupa atzina:  “Mūsdienu tehnoloģijas sabiedrībai ir devušas praktiski neierobežotas iespējas komunicēt, tajā pat laikā nojaucot visus tos mehānismus, kas līdz šim ir strādājuši viltus ziņu un naida runas ierobežošanai, un vārda un domas brīvības saglabāšanai. Tādēļ, lai saglabātu demokrātiju, sabiedrības izglītošana medijpratībā nekad nav bijusi tik svarīga kā tagad”.

Pasākumu ar Liepājas Universitātes Vadības un sociālo zinātņu fakultātes atbalstu organizēja Dānijas Kultūras institūts, Baltijas Mediju izcilības centrs, Dānijas Ziemeļvalstu žurnālistikas centrs un Norvēģijas cilvēktiesību akadēmija.

Foto ŠEIT.