Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 26.03.2021 08:30

Absolventu stāsti: “Te es arī pati varēju pamazām izaugt par Cilvēku”

Signe Blumberga

Studiju programmas “Kultūras vadība” absolvente

Signe ir kultūras cilvēks pēc pārliecības un profesijas. Tiesa gan, sastapšanās ar studentu radio SWH Spin Signi no Liepājas kultūras dzīves aizveda līdz darbam radio SWH studijā Rīgā.

“Ja man jautātu: “Vai Tu kaut ko mainītu, ja būtu iespēja atgriezties pagātnē un studentes dzīvi uzsākt no jauna?” Es teiktu – Nē! Un ziniet kāpēc? Jo ar katru dienu arvien vairāk pārliecinos, ka viss pasaulē notiek tieši tā, kā tam bija jānotiek. Bija jābūt iemeslam, kāpēc izvēlējos Liepāju, bija jābūt iemeslam, kāpēc mana dzīve apzinoties un neapzinoties ir krustojusies ar kultūru un bija jābūt iemeslam, kāpēc viss piedzīvotais ir mani pilnveidojies, izmainījis un ļāvis izveidot tik daudz pozitīvu atmiņu! Šo visu nosaucot, varu drošā pārliecībā teikt, ka tas iemesls bija CILVĒKS, precīzāk CILVĒKI. Tādi vienkāršie un parastie cilvēki vislabākajā nozīmē, kurus citādi iespējams nemaz nebūtu satikusi un iepazinusi.

Arī es kā cilvēks parastais izvēlējos savu nākotni saistīt ar bakalaura izglītības iegūšanu Liepājas Universitātē, priekšplānā izvirzot kultūru visā tās krāšņumā. Ar katru gadu studiju kursā apgūstot jaunas zināšanas, es sapratu, ka tām līdzi nāk arī arvien jauni CILVĒKI. Un sakiet, ko gribat, bet cilvēks bez cilvēkiem apkārt nav CILVĒKS.

Studiju laiks man deva tik daudz iespēju sastapt tik dažādas personības, sākot ar lekcijās iepazītajiem pasniedzējiem, kursabiedriem un Universitātes dzīves uzturētājiem – citiem studentiem, un beidzot ar prakses vietās sastaptajiem kultūras dzīves gājējiem, lielās mākslas profesionāļiem un, protams, arī jauši un nejauši satiktajiem tautas deju un Liepājas mīlestības apgarotajiem domubiedriem, kuri palīdzējuši man augt un pieņemt dzīves sniegtās iespējas, cik nu savās rokās tās varēju un varu saturēt.

Tā arī vienā dienā, paļaujoties uz savu domubiedru ieteikumiem un nokļūstot Radio SWH Spin Liepājas atlasē, kurā meklēja jaunās ētera personības, nonācu tādā jaunā un kolorītā sabiedrībā, kas pēc neilga laika mani aizveda arī līdz manai pašreizējai darba vietai  - AS Radio SWH. Re, atkal jauni CILVĒKI! Esmu pārliecināta, ka katrs cilvēks, kuru sastopam, iepazīstam vai, ar kuru kaut vai tikai pieklājīgi noturam acu kontaktu, tikai un vienīgi palīdz mums augt un ticēt tam, uz ko esam spējīgi.

Esmu neizsakāmi pateicīga Liepājas Universitāte un pašai Liepājai, kas ļāvusi man sastapt tik daudz CILVĒKUS, ka arī pati varēju pamazām augt par CILVĒKU.

Paļaujies Liepājas aicinājumam un tici man - Tu nenožēlosi! Nekas šobrīd nevarētu labāk noraksturot to sajūtu kā Imants Ziedonis: “Visi mēs esam tuviniekivisi mēs esam savējie. Laikabūtnes. Vietaudži. Līdzīgie.”

Esi CILVĒKS un izvēlies Liepājas Universitāti!”