Jaunumi:

Atpakaļ
Zanda Gūtmane, 24.01.2020 00:00

Jauno mediju mākslas 1. kursa izstāde "BailEs"

22. janvāra pēcpusdienā Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu falkultātes atjaunotajā zālē Kūrmājas prospektā 13 atklāta Jauno mediju mākslas 1. kursa izstāde "BailEs". Studenti savos darbos metaforiski interpretējuši katram pazīstamu baiļu daudzveidīgās izpausmes, šo izjūtu ietekmi uz personību un sabiedrību. Darbi tapuši Vizuālās valodas modulī, kuru vada docētājas Dzintra Vīriņa, Nora Vilmane un Anna Priedola.  

Gan izstāžu zālē, gan Mākslas pētījumu Laboratorijas telpās skatāmi arī 2. kursa darbi -  atjautīgas un košas 3D ilustrācijas pēc latviešu literatūras darbu un folkloras motīviem, kuras veidotas Ievas Vīksnes, Ģirta Edvarta Stepiņa un Annas Priedolas vadībā, kā arī 3. kursa  veidotie tīkla mākslas darbi.  

Fakultātes dekāne Zanda Gūtmane izsaka gandarījumu par Jauno mediju studentu veikumu: "Esam ļoti priecīgi, ka Kūrmājas izstāžu zāli varam atklāt ar tik interesantu, daudzslāņainu un filozofiski ievirzītu izstādi. Prieks, ka studentu redzesloks acīmredzami paplašinās, ka studenti spēj un grib izmantot to visu, ko studijas un apkārtējā dzīve viņiem piedāvā. Bez šaubām, te liela nozīme ir arī docētāju prasmīgajam darbam."

Arī rektore D.Markus ļoti pozitīvi vērtē Liepājas Universitātes jauno mediju mākslas pirmā kursa studentu darbu izstādi "BailEs". Rektorei ir prieks, ka jau pirmā kursa studenti ir enerģiski sākuši studijas un tas, ka vecāko kursu studenti rāda ļoti atpazīstamu radošo veikumu. Paldies pedagogiem, kuri palīdz studentiem mācībās!

Foto skatīt ŠEIT