Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 18.10.2019 00:00

Studenti uzklausa uzņēmēju pieredzes stāstus

Liepājas Universitātes Vadības un sociālo zinātņu fakultātē ir aizsācies lekciju cikls “Ceļojums biznesa pasaulē ar Liepājas Universitāti”. Tajā ar studentiem pieredzē dalās uzņēmēji, lai ieinteresētu un iedrošinātu pirmos soļus biznesā.

Vadības un sociālo zinātņu fakultātes dekāne Inta Kulberga, atklājot lekciju ciklu, sacīja: “Šī ir pirmā, bet šogad būs vēl desmit tādas lekcijas, tad atkal no februāra līdz jūnijam. Studentiem būs arī teorētiskās nodarbības, bet mums ir svarīgi dzīvesstāsti un īsta pieredze.”

Pirmajā sarunā kā viesi piedalījās brālis un māsa – “LavenderVilla” saimniece Zane Gusta un Klāvs Timbra – restorāna “Hot Potato” un kultūrvietas  “Kursas Putni” saimnieks. Studenti ar aizrautību klausījās abu jauno uzņēmēju stāstu par to, kas bija ierosme, lai pievērstos biznesam, kāda bija motivācija, kas ir lielākie izaicinājumi un ieguvumi. 

Klāvs Timbra atklāti pauda, cik svarīgi ir godīgi maksāt nodokļus, kas atgriežas kā darbinieku apmierinātība, kā nedrīkst ļaut sev izdegt darbā un cik lielai ir jābūt vadītāja iesaistei darba procesā: “Vadītājs nesēž stikla kabinetā, bet prot katru darbu, sākot no pašas apakšas!”

Lekcijas gaitā studenti pildīja arī praktisko darbu, saistītu ar jauno uzņēmēju stāstījumu un atzina, ka no dzirdētā var gūt pozitīvisma lādiņu, reālu pieredzi un iedvesmu iet un darīt.

Pasākums norisinājās ERAF projekta Nr.1.1.1.3/18/A/004 "Kurzemes inovāciju granti studentiem" (KInGS) ietvaros.