Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 19.09.2019 00:00

Ar studentiem diskutē aizsardzības ministrs

Liepājas Universitātē notika Aizsardzības ministrijas rīkotais seminārs “Ceļā uz jauno Valsts aizsardzības koncepciju”. Tajā piedalījās aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Liepājas Universitātes studenti, Liepājas 15. vidusskolas skolēni un interesenti.

Latvijas Republikas aizsardzības ministrs Artis Pabriks iepazīstināja klātesošos ar drošības situāciju Latvijā un pasaulē, runājot par to, kādi ir valsts apdraudējumi, ģeopolitiskie izaicinājumi, spēku līdzsvars reģionā, nemilitārie un militārie izaicinājumi, kā arī par NBS darbību un Zemessardzes lomu.

Semināra otrajā daļā debatētāju komandas no Liepājas Universitātes un Liepājas 15. vidusskolas debatēja par jautājumu “Vai Latvija var sevi aizsargāt”. Saruna noslēdzās ar jautājumiem un atbildēm, pēc kurām varēja saprast, ka gan skolēnus, gan studentus valsts aizsardzības jautājumi neatstāj vienaldzīgus.

Liepājas Universitātes Vadības un sociālo zinātņu fakultātes programmas direktors Uldis Zupa vērtē dzirdēto: “Tā kā mans doktora darbs ir saistīts ar stratēģisko komunikāciju visaptverošas Valsts aizsardzības kontekstā, būtu gribējis vairāk dzirdēt par to, ko katrs iedzīvotājs var darīt valsts apdraudējuma gadījumā, ko darīt katastrofu gadījumā, ja skan trauksme, kāda ir sabiedrības iesaiste un cik tai ir jābūt aktīvai. Prieks, ka šāds pasākums notiek universitātē un iesaistīti gan studenti, gan skolēni.”

Foto ŠEIT.