Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 06.06.2019 09:49

LiepU delegācija pieredzes apmaiņā dodas un Klaipēdas Universitāti

Trešdien, 5. jūnijā, Liepājas Universitātes delegācija viesojās Klaipēdas Universitātē, lai pie kolēģiem uzzinātu par viņu darbu, apmainītos pieredzē, runātu par pedagoģijas programmu izstrādi abās valstīs un kopīgas maģistra studiju programmas izveidi sociālo zinātņu jomā.

Viesus no Liepājas Universitātes pieņēma Klaipēdas Universitātes rektors profesors Artūras Razbadauskas, studiju prorektore asociētā profesore Sonata Mačiulskīte un Jūrniecības tehnoloģiju un dabas zinātņu fakultātes dekāne asociētā profesore Rima Mickēvičiene, kura arī prezentēja savas fakultātes iespējas. Savukārt Liepājas Universitātes rektore Dace Markus pateicās par iespēju apskatīt kaimiņvalsts universitātes novitātes.

Vizītes otrajā daļā darbs noritēja grupās, kur katra no interešu grupām diskutēja ar kolēģiem no Klaipēdas Universitātes, lai uzzinātu par viņu pieredzi un salīdzinātu ar savējo. Dabas un inženierzinātņu fakultātes dekāne profesore Anita Jansone atzina: “Bija ļoti interesanti paskatīties, kādas ir viņu zinātniskā institūta iespējas, aparatūra, ar kuru veikt pētījumus, ir jauna un moderna. Tiesa – vienā zinātniskajā institūtā lietuviešiem ir apmēram simts zinātnieku, tas ir daudz vairāk nekā Liepājas Universitātes zinātnisko institūtu kapacitāte.”

Liepājas Universitātes speciālistu vizīte Klaipēdas Universitātē notika, pateicoties projekta SAM 8.2.3. piedāvātajām iespējām.

Foto ŠEIT.