Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 28.05.2019 15:29

Mūsu pasniedzēji lasa lekcijas Koimbras Universitātē

No trīs dienu vizītes Erasmus+ programmā Koimbras Universitātē (University of Coimbra)  Portugālē ir atgriezušās Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes profesore Inta Klāsone un lektore Solvita Spirģe-Sēne un Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes lektore Svetlana Lanka.

Koimbras Universitāte ir viena no vecākajām universitātēm pasaulē, apveltīta ar īpašu auru. Liepājas Universitātes mācībspēki apmeklēja Psiholoģijas un izglītības zinātņu fakultāti, kur lasīja lekcijas visu trīs līmeņu studentiem.

Profesore Inta Klāsone skaidro: “Stāstījām studentiem par mūsu pieredzi, strādājot dažādos projektos, savienojot teoriju ar praksi. Skaidrojām, kā pie mums tiek veikti pētījumi un uzzinājām, kā tas notiek Portugālē. Lekcijas mums izveidojās par auglīgām diskusijām.” Savukārt Svetlana Lanka, kura studentiem stāstīja par iekļaujošo izglītību, atzīst, ka mums ir daudz kā kopēja – Koimbras Universitātes mācībspēki ir lasījuši lekcijas arī Liepājas Universitātes doktorantiem.

Sadarbība ar Koimbras Universitāti Portugālē Liepājas Universitātei ir jau sen, un vizītes novērtēšanas seminārā tika iezīmēta nākotnes sadarbība, kura paredz Portugāles kolēģu vizīti Liepājas Universitātē.