Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 21.05.2019 16:13

LiepU apmeklē Masarikas Universitātes pārstāvji

Pirms neilga laika Liepājas Universitāti apmeklēja Čehijas vēstnieks Latvijā, un šīs vizītes rezultātā šodien universitāte uzņēma viesus no Masarikas Universitātes (Čehija).

Ar rektori Daci Marku, prorektori Māru Zeltiņu un dekānēm tikās Masarikas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekāns Bržetislavs Dančāks (Bretislav Dančak) un Sociālo zinātņu fakultātes Starptautisko attiecību un Eiropas politikas nodaļas vadītājs profesors Petrs Suhijs (Petr Suchy).

Galvenā sarunu tēma bija iespējamā studentu un mācībspēku apmaiņa. Viesi atzīmēja, ka Masarikas universitāte ir atvērta mobilitātēm, labprāt sagaida vieslektorus, kā arī piedāvā mācībspēkiem ilgtermiņa līgumus, bet studentiem ir pieejami daudzskaitlīgi kursi angļu valodā. Turklāt viesi bija pārliecināti, ka viņu studentiem noteikti būtu interesanta gan Liepājas Universitāte, gan pilsēta Liepāja. Tā kā Liepājas Universitātei jau ir sadarbība ar Masarikas universitāti, sarunas dalībnieki vienojās, ka to noteikti ir vērts turpināt un paplašināt, jo mums ir daudz kā kopīga.

 Profesors Petrs Suhijs uzsvēra: “Lai sadarbība veidotos cieša, ir labi sākt ar studentu un mācībspēku apmaiņu un laika gaitā saprast, kuriem departamentiem veidojas sadarbība. Turklāt mēs esam ieinteresēti sadarboties visu līmeņu studijās.”

Foto ŠEIT.