Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 16.05.2019 12:39

Liepājas Universitāti apmeklē Kanādas vēstnieks Latvijā

Savas divu dienu vizītes laikā Liepājā Kanādas vēstnieks Kevins Rekss (Kevin Rex) apmeklēja Liepājas Universitāti un tikās ar Liepājas Universitātes rektori Daci Marku un fakultāšu dekānēm, kā arī nolasīja lekciju “Multikulturālisms un tā ieguvumi: Kanādas pieredze”.

          Tikšanās laikā Liepājas Universitāte iepazīstināja ar savu studiju piedāvājumu un ārvalstu studentu piesaisti, uzsverot sadarbību ar Monktonas universitāti (Moncton University) Kanādā. Ņemot vērā to, ka Kanādā ir divvalodība – līdzās pastāv angļu un franču valodas, Kanādas puse piedāvāja sadarbību Frankofonijas dienu pasākumos, kā arī runāja par akadēmisko sadarbību – iespējamo vieslektoru piesaisti. Rudenī Latvijā viesosies Kanādas pārstāvji, ar kuriem būs iespējama jau konkrēta saruna par sadarbību starp augstskolām.

          Uzsākot lekciju “Multikulurālisms un tā ieguvumi: Kanādas pieredze”, vēstnieks uzsvēra, ka ir diplomāts, nevis multikulturālisma eksperts, bet par Kanādu varot runāt stundām. Lekcijas klausītāji uzzināja, kā klājas iedzīvotājiem pēc platības otrajā lielākajā valstī pasaulē, kurā dzīvo 37 miljoni iedzīvotāju un kurā ir pārstāvētas vairāk nekā 200 etniskās grupas, turklāt katrs otrais iedzīvotājs nav dzimis Kanādā. Kevins Rekss uzsvēra, ka šī situācija sabiedrību dara dinamiskāku un gudrāku.

Foto ŠEIT.