Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 17.04.2019 15:59

LiepU pētnieki paplašinās starptautisko sadarbību

Trešdien, 17. aprīlī, Liepājas Universitātē notika informatīvs seminārs “Programmas “Apvārsnis 2020” iespējas”, kuru organizē Valsts izglītības un attīstības aģentūras “Apvārsnis 2020” Nacionālais kontaktpunkts (NKP) sadarbībā ar Liepājas Universitāti.

Liepājas Universitātes galvenā speciāliste projektu vadībā Inga Vasermane skaidro: “Dalība projektā ir iespēja pētniekiem celt savu kapacitāti, piedaloties starptautiskos pētniecības projektos, kā arī universitātei palielināt starptautisko sadarbību pētniecībā, tostarp piesaistot ārvalstu pētniekus.”

Seminārā potenciālos projektu iesniedzējus eksperti informēja par iespējām piesaistīt finansējumu programmā “Apvārsnis 2020”, kā arī prezentēja praktiskās vadlīnijas Eiropas Komisijas finansējuma un portāla lietošanā un projektu pieteikumu sagatavošanā programmā “Apvārsnis 2020”. Papildus bija iespējams noskaidrot jautājumus par iespējām iegūt finansējumu programmās ar atvērto tematiku: Marijas Sklodovskas-Kirī vārdā nosauktā programmā un Eiropas Pētniecības padomes grantu programmā.