Jaunumi:

Atpakaļ
Sintija Leigute, 11.04.2019 12:06

LiepU realizē Erasmus+ apmaiņu ar Ateneo de Manila Universitāti Filipīnās

Liepājas Universitāte ar Valsts izglītības attīstības aģentūru 2018. gada 5. septembrī parakstīja Erasmus+ līgumu Nr. 2018-1-LV01-KA107-046886 par starptautiskas Erasmus+ programmas aktivitātes īstenošanu Liepājas Universitātē. LiepU personāls Erasmus+ apstiprināto projektu ietvaros 2019./2020. akadēmiskajā gadā varēs turpmāk doties personāla un docētāju mobilitātēs mākslas jomā uz Filipīnām.

Tā, kā projekts ir realizācijas stadijā, LiepU Ārzemju sakaru daļas vecākā referente Sintija Leigute kopā ar LiepU Mākslas pētījumu laboratorijas projektu vadītāju Maiju Demiteri atgriezušās no personāla mobilitātēm no Ateneo de Manila Universitātes (ADMU), kas atrodas Kesonā, Filipīnās, kur iepazīstināja augstskolas personālu un vadību ar Erasmus+ projekta pamatnostādnēm un īstenojamām aktivitātēm. Projekta koordinatore Sintija Leigute, kurai radās iniciatīva par sadarbību un kura pieteica šo projektu, atzīst: “LiepU ir jāgūst pieredze no labākajiem piemēriem mākslas pētniecībā un šī universitāte ir viennozīmīgi tā, no kuras mēs varam papildināt savu pieredzi”.

LiepU personāls tikās ar Ārzemju sakaru daļas departamentu un Mākslas fakultāti, lai pārrunātu plānotos sadarbības soļus un uzzinātu, kurš pasniedzējs un students no ADMU šajā akadēmiskajā gadā tiks nosūtīts Erasmus+ apmaiņas programmā uz studijām un lekciju lasīšanu studiju programmā “Jauno mediju māksla” Liepājas Universitātē, kā arī pārrunāja citas sadarbības iespējas nākotnē. Turklāt, Maija Demitere, kura ir arī LiepU studiju programmas “Jauno mediju māksla” lektore un šīs programmas doktorante, iepazīstināja ne tikai ar studiju programmas “Jauno mediju māksla” aktualitātēm un turpmākajām sadarbības iespējām, bet arī izstrādāja savu disertācijas darbu par lēno mākslu ilgtspējības kontekstā. Vizītes laikā viesi tikās ar dažādām ADMU Universitātes fakultātēm, lai iezīmētu nākamos sadarbības soļus augstākās izglītības internacionalizācijas īstenošanā, kā arī tikās ar universitātes studentiem, lai iepazīstinātu ar abu universitāšu sadarbību Erasmus+ programmā.

Tā, kā Ateneo de Manila Universitāte ir viena no lielākajām pētniecības universitātēm Filipīnās un LiepU ir lielākā augstskola un nozīmīgs pētniecības centrs Kurzemes reģionā, tad minētā sadarbība turpmāk ļaus īstenot kopīgus un jaunus Erasmus+ partnerības projektus dažādās jomās un zinātnes pētniecību nākotnē, kā arī dalīties pieredzē par labo praksi mākslas pētniecībā.

Pašreiz Ateneo de Manila Universitātē viesojas LiepU britu asociētais profesors Dr. Kristofers Heils (Chris Hales), kurš divu nedēļu garumā pasniedz lekcijas “Jauno mediju mākslā” par interaktīvo filmu veidošanu.  

Liepājas Universitātes pieteiktais Erasmus+ programmas pamatdarbības projekts uz Filipīnām paredz LiepU personālam lasīt lekcijas un gūt jaunu pieredzi šajā augstskolā, bet studentiem iegūt jaunu un starptautisku studiju pieredzi.

 

 

Foto ŠEIT.