Jaunumi:

Atpakaļ
Sintija Leigute, 09.04.2019 15:17

LiepU profesors pasniedz lekcijas “Jauno mediju mākslā” Filipīnās

Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes studiju programmas “Jauno mediju māksla” asociētais profesors Dr.Kristofers Heils (Chris Hales) pašreiz pasniedz lekcijas un vada darbnīcas par interaktīvo filmu veidošanu Ateneo de Manila Universitātē, Filipīnās, kas atrodas Kesonā, Erasmus+ programmas projekta KA107 (No 2018-1-LV01-KA107-046886) ietvaros. Mobilitātes laikā pasniedzējs veiks arī mākslas pētniecību šajā universitātē.

Pasniedzējs ir specializējies interaktīvajos audiovizuālajos projektos un kino. Viņa darbi izrādīti ARTEC’95, ZKM's Future Cinema (2003) un trīspadsmitajā Mediju Forumā Maskavā (2012). 2018. gadā 'pielāgojamais kino' projekts You•Who? piedzīvoja pirmizrādi Madeiras filmu festivālā un Mākslas izstādē “Interaktīvie Digitālie Stāstījumi” Dublinā (Interactive Digital Storytelling Art Expo. Viņa publikācijas ietver nodaļu par interaktīvo digitālo aprakstu: Vēsture, Teorija un Prakse (Routledge, 2015).

Ateneo de Manila Universitātē sērijas tiek izrādītas sadarbībā ar Areté (Ateneo Radošais centrs), Ateneo Mākslas Galeriju, Ateneo de Manila Universitātes Informācijas sistēmu un Datorzinātņu departamentu un Ateneo Mākslas departamentu.